Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Καταγγελία για τη κλήση σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

                Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη κλήση σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών , Αφροδίτης Ρέτζιου, για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

                Συγκεκριμένα η πρόεδρος κατηγορείται ότι στην συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά στο Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020 αρνήθηκε να «συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών» όταν της υπεβλήθη σύσταση να «μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα»

                Οι γιατροί που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έδωσαν πραγματικές μάχες για να σώσουν ζωές μέσα στα νοσοκομεία με πενιχρά μέσα, είναι οι ίδιοι γιατροί που μπήκαν μπροστά για την  διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας του λαού μας. Είναι οι ίδιοι γιατροί που σέρνονται τώρα στα δικαστήρια γιατί μπήκαν μπροστά στον αγώνα να μην περάσει η  σιγή νεκροταφείου που ήθελε να επιβάλει η Κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία του Κορωνοιού.

                Βεβαίως η χρονική στιγμή που γίνεται αυτή η δίωξη δεν είναι τυχαία. Είναι η περίοδος που όλοι τους , όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ με τις πολιτικές τους,  μας προετοιμάζουν «για ένα πολύ δύσκολο χειμώνα» που έχει ήδη ξεκινήσει με τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές της ενεργείας , αλλά και τις δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά ότι η αγανάκτηση που συσσωρεύεται μπορεί να βρει διέξοδο στον οργανωμένο αγώνα για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους.

                Είναι όμως πολύ βαθειά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με την καταστολή μπορούν να σταματήσουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας. Μπροστά στην ζωή κόλαση που μας προετοιμάζουν , οι αυτοαπασχολούμενοι , οι μικροί βιοτέχνες και έμποροι, ένα δρόμο έχουμε μπροστά μας . Το δρόμο του οργανωμένου αγώνα μαζί με τους Υγειονομικούς και τους άλλους εργαζόμενους . Όπως έδειξαν οι αγώνες σε μια σειρά από κλάδους , αυτός είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να αποσπάσει  κατακτήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...