Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Και δικός μας ο αγώνα των υγειονομικών ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής στηρίζει με κάθε τρόπο την απεργία που έχουν προκηρύξει οι Υγειονομικοί  για την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη ενάντια στο Νομοσχέδιο που Ιδιωτικοποιεί ακόμα περισσότερο το σύστημα Υγείας.  

            Ο αγώνας που δίνουν οι Υγειονομικοί κάθε μέρα, με πενιχρά μέσα  για να σώσουν ζωές , είναι και δικός μας αγώνας. Είναι ο αγώνας που δίνει κάθε λαϊκή οικογένεια όταν κάποιο μέλος της αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα Υγείας.

            Οι Υγειονομικοί απεργούν για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα Νοσοκομεία. Κενά που ανάγκασαν και τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας να παραδεχτεί ότι το 30% των ασθενών αναγκάζονται να καταφύγουν στον Ιδιωτικό τομέα για να χειρουργηθούν. 

Κενά που πληρώσαμε ακριβά την περίοδο της πανδημίας, και εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακόμα και τώρα . Με τον πιο επίσημο τρόπο γνωρίζουμε ότι  το 97,7% των ασθενών που νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ κατέληξαν .

            Κενά που πρόκειται να αυξηθούν όταν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,  μιας και τότε θα αντιστοιχεί μόνο 1 γιατρός για κάθε 2.000 άτομα.

            Κενά που θα μεγαλώσουν όταν επιτραπεί η μερική απασχόληση των γιατρών στο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

            Προβλήματα που θα μεγαλώσουν όταν με το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη μια σειρά υπηρεσίες όπως η διακομιδή ασθενών από το νοσοκομείο στο σπίτι θα περιέλθει στα χέρια των ιδιωτών.

            Κάθε μάχη που δίνουν οι Υγειονομικοί για την υπεράσπιση του δημοσίου Συστήματος Υγείας .Κάθε νίκη τους είναι και δική μας νίκη.

            ¨Όπως η κινητοποίηση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία»,  που μετά από απεργία των εργαζομένων η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να προκηρύξει μόνιμές θέσεις  για να καλυφθούν τα κενά που είχαν οδηγήσει σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων για πάνω από 3.000 παιδιά.

            Όπως η κινητοποίηση που ανάγκασε διοικήσεις Νοσοκομείων να αναστείλουν  απαράδεκτες αποφάσεις όπως να κλείνουν  τα φώτα και τη θέρμανση στα πλαίσια του περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης.

            Έχοντας ζωντανή την εικόνα των Υγειονομικών με την μάσκα και τη γροθιά υψωμένη έξω από το Υπουργείο Υγείας, τις ημέρες της πανδημίας , διεκδικώντας μέτρα προστασία της Υγείας μας ,δίνοντας θάρρος σε όλους εμάς εκείνη την περίοδο,  καλούμε τα Βιοτεχνικά σωματεία της Αττικής να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους .

Ένας για όλους και όλοι για έναν για να σωθεί η Υγεία του λαού

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας : 5 Φλεβάρη σύσκεψη για τις συλλογικές συμβάσεις στις 5.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Μονόδρομος ο αγώνας για υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα! Με όπλο την...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Καλούμε κάθε ναυτεργάτη οργανωμένα να υπερασπιστεί μαχητικά στον καταπέλτη τα δίκαια αιτήματα μας

Καταγγέλλουμε το προβοκατόρικο δημοσίευμα του «kavala news», που αναφέρει ότι «Εάν οι εργαζόμενοι των...

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Η νέα εργοδοσία επιχείρησε ευθύς εξαρχής να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας

Η νέα εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ επιχείρησε ευθύς εξαρχής να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας και...