Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Για τον αγώνα των εργαζομένων στη NEXI

Δημοσιεύτηκε στις

     Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη NEXI GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, την  απόφαση να προχωρήσουν με τα σωματεία τους σε  προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 25 Νοέμβρη τις 12.30 – 16.30 και  συγκέντρωση έξω από την εταιρεία, με αίτημα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά  τους.

   Αγωνιστική απάντηση  επιβεβλημένη μετά την απόφαση της  εταιρείας να μεταφέρει-πουλήσει με τη μέθοδο της “απόσχισης” τα  τμήματα της εκτύπωσης και της υποστήριξης καρτών,  μαζί με τους 64 εργαζόμενους σε καινούργια εταιρεία  “ειδικού σκοπού” που δημιουργήθηκε γι αυτόν τον λόγο. Πατώντας  πάνω σε  νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και σχετικό προεδρικό διάταγμα του 2002 που κρύβει  μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιήθηκε αυτή η μέθοδος, σε τράπεζες, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες και αλλού,  τα  αποτελέσματα  ήταν οδυνηρά για   τη δουλειά και τα δικαιώματά τους.

    Απαιτούμε απ’ την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόφασή της αυτή και να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

    Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και  να στηρίξουν με κάθε τρόπο  τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη NEXI.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

Τη Δευτέρα πριν καλά - καλά ξημερώσει δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έσπασαν τη πόρτα...