Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Συγκέντρωση Σάββατο 29/1 στο Σύνταγμα – Διεκδικούμε υποδομές και μέτρα προστασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στους δρόμους του αγώνα μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για όσα ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες με την κακοκαιρία στην Αττική. Όταν το μεγαλύτερο αστικό κέντρο  μετατράπηκε  σε παγίδα χιονιού λόγω των τραγικών ελλείψεων σε έργα προστασίας αλλά και της επιχειρηματικής δράσης σε κρίσιμες για τον λαό υποδομές.

Με τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό και την παράλυση των αστικών συγκοινωνιών, τη μετατροπή ακόμα και των κεντρικών δρόμων σε παγοδρόμια, πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που άφησαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση μεγάλο μέρος της Αττικής. Με εκατοντάδες εργαζόμενους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στους χώρους δουλειάς, άλλοι  να εκβιάζονται για  να φτάσουν στο πόστο τους ή αντιμετωπίζουν την προσπάθεια των εργοδοτών να “ροκανίσουν” τα μεροκάματα, τα ρεπό και τις άδειές τους.

Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο να στείλουμε το δικό μας  μήνυμα πως  «δεν πάει άλλο» και να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή των υπόλοιπων εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας που θα φτάσουν την ίδια μέρα από την Πάτρα με κάθε μέσο,   διεκδικώντας:

  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές  για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

  Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε  το δίκιο μας!

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ – 11.30 Π.Μ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 8 Οκτώβρη σύσκεψη στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Μέρας Δράσης των Λιμενεργατών στις 30 Οκτώβρη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τα σωματεία του δημόσιου και...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Για το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το αέριο στη Γκράβα

Κυβέρνηση και δήμος της Αθήνας παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τις ζωές των παιδιών, των...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ , ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Καμία εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ -...