Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Στο προσκήνιο ο αγώνας για τις ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας πραγματοποιεί σύσκεψη των σωματείων που είναι στη δύναμή της το Σάββατο 16 Απρίλη στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφ. πλ. Κάνιγγος) στις 11.30 το πρωί.

Με θέμα:Φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, παλεύουμε για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και περισσότερα δικαιώματα”.

Μια πρωτοβουλία που έρχεται σε μια περίοδο που η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα, στην υγεία και την παιδεία, στα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Την στιγμή που στην ήδη βαριά φορολογία ήρθε να προστεθεί ένα μεγάλο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα, με μεγάλες αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, παντού.

Για να αποδειχθεί ακόμα πιο χαρακτηριστικά πως στο άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης τα επιτεύγματα από την εργασία των πολλών αξιοποιούνται για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων.

Εκατό χρόνια μετά την νομοθετική κατοχύρωση του 8ωρου στη χώρα μας, οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέβαλαν το 10ωρο και ενισχύουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, παίρνουν πίσω όσα με σκληρούς αγώνες κατάκτησε τα προηγούμενα χρόνια η εργατική τάξη.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, με τους μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες, δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα!

Συζητάμε και οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με βάση τα 825 ευρώ και ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, περισσότερα δικαιώματα. Για να γίνει αυτό υπόθεση του κάθε σωματείου στον κλάδο, των ίδιων των εργαζομένων.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...