Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΝΕΧΙ

Δημοσιεύτηκε στις

     Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  στους εργαζόμενους στη NEXI και στον αγώνα τους  για να μην περάσει η απόφαση της εργοδοσίας για μεταφορά τους, με τη μέθοδο της “απόσχισης” στη  MBS.

    Και αυτό, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί  για το αντίθετο τον Δεκέμβρη του 2022, μετά  τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Μάλιστα η εργοδοσία επανήλθε  τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους, ότι θα βάλει λουκέτο στο τμήμα αν δεν δεχτούν την απόφασή της. Χωρίς  να  διασφαλίζονται τα δεδουλευμένα τους, οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους, μόνο λόγια και  υποσχέσεις που όπως φαίνεται εύκολα  αναιρούνται .

   Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων μας, την αποφασιστικότητά τους  να απορρίψουν το τελεσίγραφο της εργοδοσίας και να δώσουν τη μάχη οργανωμένα, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους. Χωρίς να μπαίνουν στη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί πάντα  στο  μεγαλύτερο και ευθύνεται για την απώλεια όλο και περισσότερων δικαιωμάτων για μας  τους  εργαζόμενους. Γιατί  είναι σίγουρο πως  με το επιχειρηματικό deal, πέρα των άλλων, γίνεται  προσπάθεια απ’ τους εργοδότες  να  φορτώσουν περισσότερα  βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, να μειώσουν τους μισθούς  και να απαλλαγούν από την καταβολή των δεδουλευμένων και τα  συλλογικά τους  δικαιώματα.  Αυτό δηλαδή  που  ήθελαν να πετύχουν  τα σχετικά  προεδρικά  διατάγματα  και οι  αντεργατικοί νόμοι  που ψήφισαν διαχρονικά   οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,  για να μειώσουν την  αξία της εργατικής δύναμης και να αυξήσουν τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων.

    Η ιστορία του εργατικού κινήματος, οι πρόσφατοι αγώνες και στον κλάδο,  δείχνουν πως όπου οι εργαζόμενοι έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη, οργανωμένα με τα σωματεία τους   είχαν νίκες, κατάφεραν να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων,  πέτυχαν  κατακτήσεις.

   Απ’ τη μεριά μας στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας της ΝΕΧΙ , στον αγώνα τους με όποιον τρόπο χρειαστεί, και καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο!  Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να μην προχωρήσει η “απόσχιση”, να διασφαλιστεί η εργασία,  τα δεδουλευμένα  και όλα τα δικαιώματά τους και να υπογραφεί  απ’ τους εργοδότες νέα ΣΣΕ με το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου για όλους τους εργαζόμενους.  

   Ο Αγώνας   των εργαζομένων στη  ΝΕΧΙ είναι και δικός μας αγώνας

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί εκτός Εστιών

Απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εμμένει στην έξωση φοιτητών από τις...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για την πυρκαγιά στο πλοίο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε, κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο RO/RO πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», της...