Δευτέρα, 10 Αυγούστου

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Οργανώνουμε την αγωνιστική μας απάντηση

image_pdfimage_print

Το Σάββατο 11 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή και των Προέδρων και Γραμματέων των σωματείων του κλάδου.

Έγινε πλούσια συζήτηση και μεταφέρθηκε η εικόνα από τους χώρους δουλειάς, η δράση των σωματείων και η πείρα που βγήκε από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Ψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός Απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης για τη νέα χρονιά όπως και ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός. Πήραμε απόφαση να βρεθεί στη πρώτη γραμμή της πάλης μας η νέα επίθεση στη κοινωνική ασφάλιση που επιχειρεί με τη σειρά της η κυβέρνηση της ΝΔ, για δυναμική απεργιακή απάντηση μόλις ο σχετικός νόμος έρθει για ψήφιση στη βουλή. Για αγώνα ενιαίο, μαζικό, ταξικό, στον οποίο καλείται να πάρει θέση κάθε σωματείο και εργαζόμενος, κάθε συνδικαλιστής για να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια  υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Με αυτό το σκοπό καλούνται να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ των σωματείων του κλάδου  για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τη δημιουργία απεργιακού κλίματος. Να  φτάσει το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς και σε  περισσότερους εργαζόμενους. Να  γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς.

Δεν χωράει χαμένος χρόνος! Να συνδέσουμε τη δουλειά για την ασφάλιση με την ανάγκη πάλης ενάντια σε κάθε μέτρο που εμποδίζει τους αγώνες και πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική επίθεση.

Απαντάμε με κινητοποίηση ενάντια στο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων! Να βροντοφωνάξουμε στην κυβερνητική προπαγάνδα, στα περί μειοψηφιών που ταλαιπωρούν τάχα την κοινωνία, πως η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει!

      Συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία Ελλάδος – ΗΠΑ για τις Βάσεις και στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 25 Γενάρη.

      Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις με την αντεργατική επίθεση για  περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματίες. Εμείς οργανώνουμε την πάλη μας για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Για να μετρηθούν νέα βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και να βγει οργανωμένα ο λαός στη αντεπίθεση διεκδικώντας το παρόν και το μέλλον του.             

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.