Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Όλοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Ιούλη

0
image_pdfimage_print

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –  ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ  ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

    Ότι δεν πέτυχε στη διάρκεια της καραντίνας η κυβέρνηση της ΝΔ, να κλείσει δηλαδή τα στόματα των εργαζομένων, το επιχειρεί με ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που ουσιαστικά  απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις.

   Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται η κυβέρνηση να συμπληρώσει τα κατασταλτικά μέτρα που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά  για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Παράλληλα επιδιώκει να συκοφαντήσει  τους λαϊκούς αγώνες εμφανίζοντας  τη συμμετοχή σε αυτούς περίπου  σαν   “επικίνδυνη” και “εγκληματική” πράξη.

    Είναι χαρακτηριστικό πως η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κατηγορεί τη ΝΔ, ήταν αυτή που απαγόρευσε και έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, περιόρισε  με νόμο  το δικαίωμα στην απεργία.    

     Στους κανόνες που επιχειρεί να επιβάλλει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι οι δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία ενώ γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν δεν έχουν ενημερωθεί οι αρχές ή δεν συμμορφώνονται οι διαδηλωτές “ προς τας υποδείξεις” . Επίσης  αν  κρίνουν πως δεν συμβαδίζει ο σκοπός της συγκέντρωσης με  τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

   Ανώτατη αρχή ορίζεται η αστυνομία που πέρα απ’ την επιβολή του νόμου αναλαμβάνει και καθήκοντα ερμηνείας του, να καθορίζει τους περιορισμούς και να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση. Παράλληλα απαιτεί  να δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή, πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη, τη λήξη και  τη διαδρομή της συγκέντρωσης. Χαρακτηρίζεται ιδιώνυμο αδίκημα και θα “καταζητούνται” οι συμμετέχοντες σε απαγορευμένη συγκέντρωση-διαδήλωση.

   Οι δικαιολογίες της  κυβέρνησης και των καλοταϊσμένων ΜΜΕ των αφεντικών, πως τάχα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη στη ταλαιπωρία”, μόνο σαν  ανέκδοτο ακούγεται και επιβεβαιώνει πως αυτό που φοβούνται είναι οι αγώνες του λαού. Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις ελλείψεις στα μέσα μεταφοράς, την αναδουλειά και τα λουκέτα στα καταστήματα δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και οι διαδηλώσεις τους αλλά η αντιλαϊκή τους πολιτική που αυξάνει τη  φτώχεια  στον λαό και τον βγάζει στον δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.  

    Εμείς στον κλάδο έχουμε πικρή πείρα απ’ τους νόμους τους!

    Με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο διάστημα την   απεργία  στο ΒΛΑΧΟ που κράτησε δέκα μέρες και τα δικαστήρια πρόλαβαν να τη βγάλουν παράνομη τέσσερεις φορές ενώ  για την ίδια απεργία, κλήθηκαν λίγες μέρες πριν οι πρόεδροι του συνδικάτου Τύπου-Χάρτου και του Ε.Κ  Αν. Αττικής  και εργαζόμενοι για να απολογηθούν, κατηγορούμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση. 

    Ξεδιάντροπος υπερασπιστής των  σχεδιασμών της κυβέρνησης και του κεφαλαίου παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά ο εργατοπατέρας, πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, που ουσιαστικά απαίτησε το νομοσχέδιο να στοχεύσει ακόμα πιο προσανατολισμένα τις κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος.

Φαίνεται πέρα των άλλων, δεν ξεχνάει πως η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τους εργοδότες και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις τον έχρισαν πρόεδρο της ΓΣΕΕ με τα ΜΑΤ απέναντι στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

    Μας θέλουν  άφωνους,  δεμένους χειροπόδαρα,  στο περιθώριο και τους χώρους δουλειάς γκέτο όπου θα επικρατεί  σιγή νεκροταφείου.

   Τους ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, πως θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά ενώ δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι διαδηλώσεις μας βόλτες του νόμου και του αστυνόμου. Πως δεν  ζητάμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώσουμε απέναντί τους.

    Σίγουρα  οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα κουρελιάσουν και αυτό το αντιλαϊκό- αντεργατικό  νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στη πράξη κάθε προσπάθεια να μπουν οι αγώνες τους στο γύψο.

    Καλούμε τα συνδικάτα, όλη την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να δέσουν μαζικά το παρών στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 9 Ιούλη σε όλη τη χώρα. Για   να απαιτήσουμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο- έκτρωμα που βάζει στο στόχαστρο τους αγώνες μας.

   Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα 8:00 μμ – στη Θεσσαλονίκη , στο άγαλμα  Βενιζέλου 8:μμ

 

Share.

Comments are closed.