Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Όλοι στα συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ  ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

    Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε,  τη στιγμή που η ακρίβεια σπάει κόκαλα  και οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται με τον πενιχρό μισθό  να τα φέρουν βόλτα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς σε ηλεκτρικό και  νερό,  να φέρει  το νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη που κάνει ακόμα ποιο φτηνή την εργατική δύναμη.

    Είναι πρόκληση στον 21ο αιώνα, την εποχή της αλματώδης ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας  να δουλεύουν οι εργαζόμενοι χωρίς ΣΣΕ, σε εξαντλητικές βάρδιες χωρίς ωράρια, 10ωρα με μισθούς 400 και 500 ευρώ, με απλήρωτες υπερωρίες.  Όλα αυτά δηλαδή, που έρχεται να απογειώσει ο συγκεκριμένος νόμος, με νέες ανατροπές στις θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης με ποιο χαρακτηριστική τη κατάργηση  του 8ωρου.

   Παράλληλα, υλοποιώντας τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να απεργούμε, να είμαστε οργανωμένοι στα σωματεία μας.  Θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και στο συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού τους, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων για να διεκδικούν  μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

   Με  το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών, δημιουργείται μία υποχρεωτική βάση δεδομένων με φακελωμένους τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που είναι μέλη συνδικάτων, στην οποία θα έχουν πρόσβαση και θα αντλούν ‘’πληροφορίες’’ οι εργοδότες. Το υπουργείο θα κρίνει κάθε φορά αν συνδικάτα με ζωή και δράση δεκαετιών θα συνεχίσουν να είναι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αν θα έχουν το δικαίωμα να προκηρύξουν απεργίες, αν θα προστατεύονται τα συνδικαλιστικά τους στελέχη και αν μπορούν να εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους.

   Με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μπαίνουν στο στόχαστρο οι μαζικές διαδικασίες και οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων ενώ δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης των μηχανισμών του κράτους και των εργοδοτών στις αρχαιρεσίες και τις αποφάσεις των συνδικάτων. Θέλουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα αποφασίζουν, άγνωστο ποιοι,  για μας χωρίς εμάς. Θέλουν στα δικαστήρια να βγαίνουν παράνομες όλες οι απεργίες και να διώκονται οι απεργοί.   

   Προτού στεγνώσει το μελάνι από τη ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου έχουμε μπαράζ απολύσεων συνδικαλιστών.  Πλέον η ενημέρωση των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου θα θεωρείται ‘’ψυχολογική βία’’ και οι συμμετέχοντες σε αυτή ή στη περιφρούρηση  απεργίας θα μπορούν να απολύονται αν το θελήσει ο εργοδότης. Στους μεγάλους κλάδους  καταργείται ουσιαστικά το απεργιακό δικαίωμα με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του ‘’προσωπικού εγγυημένων υπηρεσιών’’.

    Το λέμε ξεκάθαρα: Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους   αυτό το αντεργατικό τερατούργημα, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να ανατραπεί!

   Να μην συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν αλλά να παλέψουμε για την περιφρούρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για την υπογραφή ΣΣΕ  που  θα επιβάλλουν σταθερό ωράριο, δεν θα επιτρέπουν τις απλήρωτες υπερωρίες, θα δίνουν αυξήσεις στους μισθούς.

   Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων έχουν πάρει θέση μάχης σε ολόκληρη τη χώρα.

   Το εργατικό κίνημα, τα ταξικά  συνδικάτα έχουν μεγάλη πείρα από αγώνες που άφησαν και άλλους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά, άνοιξαν τον δρόμο για νέες κατακτήσεις. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα με την υπογραφή ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους της e-food, που ακύρωσαν στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη. Απέδειξαν ότι με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, να αφήσουν στα χαρτιά αντεργατικούς νόμους και να αποσπάσουν κατακτήσεις.

   Καλούμε τα συνδικάτα του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά το παρών στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, στη  κλιμάκωση του αγώνα.

   Με πλατιά συσπείρωση μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μαζικό κίνημα που θα μπλοκάρει την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων και ιδιαίτερα  του νόμου Χατζηδάκη, θα ανοίξει το δρόμο για άνοδο  στην οργάνωση των εργαζομένων και την αναζωογόνηση των συνδικάτων και των αγώνων.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου σαν αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερες Σύμβασης, των τριετιών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.
  • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

  • Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7 μμ
  • Στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 7μμ.

 

Share.

Comments are closed.