Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Κλιμακώνουμε τον αγώνας μας. Απεργούμε 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

Κλιμακώνουμε τον αγώνας μας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

Στέλνουμε στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα

     Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους συναδέλφους μας στον κλάδο που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη  της απεργίας, αυτούς που απέργησαν μαζικά σε δεκάδες  χώρους δουλειάς και  ιδιαίτερα  όσους έκαναν αυτό  το βήμα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, τις διάφορες δυσκολίες. Για την αυξημένη τους  συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια, στα  μπλοκ των σωματείων του κλάδου  σε ολόκληρη τη χώρα.

   Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι, όλος ο λαός   έγινε  ποτάμι οργής που βροντοφώναξε την απόφασή του να πετάξει στα σκουπίδια το νομοσχέδιο- έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Έδωσαν την καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς του Χατζηδάκη και των κυβερνητικών στελεχών εδώ και μήνες, πως τάχα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζει «την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό», πως  έχει τη λαϊκή αποδοχή. Τα εργοστάσια και τα γιαπιά νέκρωσαν, χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν μαζικά, με τις εικόνες απ’ το κέντρο της Αθήνας να είναι συγκλονιστικές αφού πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων. Με την ίδια εικόνα να έρχεται και από τις υπόλοιπες πόλεις που πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις.

    Στάλθηκε  ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα και έγινε σαφές σε κάθε πλευρά πως οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα. Με τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα του αγώνα δείξαμε τη δύναμή μας στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, στα κόμματά τους και δεν είναι  τυχαίο που έχουν εξαπολύσει προπαγανδιστική  εκστρατεία εναντίον μας.

    Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα με την ίδια ορμή, ακόμα πιο μαζικά,  ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία και της νέας απεργίας την Τετάρτη 16 Ιούνη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο και χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

 

Share.

Comments are closed.