Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των φοιτητών

   Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες ημέρες για να αποδειχτεί ο πραγματικός στόχος του νόμου – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ για τα πανεπιστήμια.

   Ότι δεν ήταν η εγκληματικότητα όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν αλλά όσοι αγωνίζονται, όσοι σηκώνουν κεφάλι στην αντιλαϊκή τους πολιτική. Έτσι,  εχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης εκτυλίχτηκε ένα όργιο καταστολής από την αστυνομία με θύματα φοιτητές που διεκδικούσαν το αυτονόητο  δικαίωμα να ανοίξουν οι σχολές και να κάνουν μάθημα.

   Με τους φοιτητές να βρίσκονται περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ ενώ πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση, με τραυματισμούς, βία και χημικά, με δεκάδες προσαγωγές που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Και όλα αυτά σε ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο.

    Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές έφτασαν να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τους αυριανούς επιστήμονες σαν εγκληματίες. Με τον νόμο και την τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρία με τη γνώση και την επιστήμη εμπόρευμα, χωρίς “ενοχλητικές” φωνές. 

    Είναι γελασμένοι!  Η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται δεν θα περάσει! Το εργατικό και το  φοιτητικό κίνημα έχουν δώσει απαντήσεις στη βία και την καταστολή σε χειρότερες εποχές και δεν θα κάνουν πίσω τώρα.

   Στηρίζουμε τους αγώνες των φοιτητών  και απαιτούμε να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες. Να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια. 

Comments are closed.