Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των φοιτητών

Δημοσιεύτηκε στις

   Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες ημέρες για να αποδειχτεί ο πραγματικός στόχος του νόμου – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ για τα πανεπιστήμια.

   Ότι δεν ήταν η εγκληματικότητα όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν αλλά όσοι αγωνίζονται, όσοι σηκώνουν κεφάλι στην αντιλαϊκή τους πολιτική. Έτσι,  εχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης εκτυλίχτηκε ένα όργιο καταστολής από την αστυνομία με θύματα φοιτητές που διεκδικούσαν το αυτονόητο  δικαίωμα να ανοίξουν οι σχολές και να κάνουν μάθημα.

   Με τους φοιτητές να βρίσκονται περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ ενώ πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση, με τραυματισμούς, βία και χημικά, με δεκάδες προσαγωγές που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Και όλα αυτά σε ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο.

    Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές έφτασαν να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τους αυριανούς επιστήμονες σαν εγκληματίες. Με τον νόμο και την τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρία με τη γνώση και την επιστήμη εμπόρευμα, χωρίς “ενοχλητικές” φωνές. 

    Είναι γελασμένοι!  Η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται δεν θα περάσει! Το εργατικό και το  φοιτητικό κίνημα έχουν δώσει απαντήσεις στη βία και την καταστολή σε χειρότερες εποχές και δεν θα κάνουν πίσω τώρα.

   Στηρίζουμε τους αγώνες των φοιτητών  και απαιτούμε να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες. Να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια. 

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στην Ελευσίνα 31 Μάρτη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση και το Υπ. Ναυτιλίας  οργανώνουν την Τρίτη...

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων – Ιδιωτ. Επιχ. Πειραιά: Όλοι στο συλλαλητήριο 31 Μάρτη στην Ελευσίνα

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Στις θυσίες που απαιτεί η κυβέρνηση από εμάς, εμείς απαντάμε με οργανωμένο αγώνα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ… Το σταμάτημα...