Πέμπτη, Αύγουστος 22

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Η πρωτομαγιά είναι απεργία

image_pdfimage_print

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Αγωνιστικά, όπως της αξίζει,  γιορτάζουμε την 1η Μάη, την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τη μέρα αυτή τιμάμε τους νεκρούς  μας, όλους αυτούς που πάλεψαν πριν από μας και θυσιάστηκαν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και προσφυγιά. Τους νεκρούς στο Σικάγο, τους εργάτες της ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 Κομμουνιστές της Καισαριανής και χιλιάδες άλλους.

Απευθύνουμε κάλεσμα και σε όλα τα συνδικάτα του κλάδου να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, να προετοιμαστούν εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση, τη διαφώτιση, την κινητοποίηση δυνάμεων προκειμένου να  αποτελέσει  ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έναν ακόμα κρίκο στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, στη δράση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Σήμερα ξέρουμε, το δείχνει η ιστορία πως δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη ζωή, καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αν δεν αγωνιστούμε! Ότι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και πολλές φορές με αίμα, τίποτα δεν μας χαρίστηκε και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και να μην υποταχθούμε στην καπιταλιστική  βαρβαρότητα!

Να γυρίσουμε την πλάτη στη προπαγάνδα  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος δήθεν των μνημονίων και της δίκαιης ανάπτυξης που έρχεται. Οι αντιλαϊκοί, αντεργατικοί νόμοι, τα προνομοθετημένα μέτρα για τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ ή τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οι τσακωμοί τους, ιδιαίτερα μπροστά στις εκλογές, είναι για τα μάτια του κόσμου!  Συμφωνούν όλοι τους  στην ίδια πολιτική, στα μνημόνια διαρκείας, τη μόνιμη επιτροπεία της ΕΕ, στη στήριξη στα επιθετικά Νατοϊκά σχέδια.

 Δεν μπορεί να είναι άλλο το περιεχόμενο του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς απ’ τον αγώνα για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, για συνδικάτα εργατών μακριά απ’ την παρέμβαση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος απ’ την ίδρυση της ΓΣΕΕ σηματοδοτούν τους αγώνες της τάξης μας, αγώνες σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ασταμάτητη πάλη στην οποία το ΠΑΜΕ, στα είκοσι χρόνια της ζωής του, έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού δεν επέτρεψε  να γίνουν τα συνδικάτα μουσειακό  είδος.

Οργάνωσε αγώνες, φώτισε την προοπτική που έχουν οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν χωρίς αφεντικά να καρπώνονται τον ιδρώτα τους.

 Αγώνες που δεν έχουν καμία σχέση με τους εργατοπατέρες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, αυτούς που στέκονται απέναντι έχοντας στο πλευρό τους την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, τους κατασταλτικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Αυτή τη συνδικαλιστική μαφία που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μπάσει  στο εργατικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές, νόθους και εργοδότες και να μετατρέψει τα συνδικάτα σε μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής του κεφαλαίου. Τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχουν και τη δική τους υπογραφή και καλείται ο κάθε τίμιος συνδικαλιστής, ο κάθε εργαζόμενος να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση.

Την 1η Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ενωτικό, μαχητικό ρεύμα με τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ  όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα και  απαιτούν συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Οι διεκδικήσεις για το μεροκάματο, τις ΣΣΕ, την Κοινωνική Ασφάλιση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για την κατάργηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πρέπει να συμπληρώνονται απ’ την απαίτηση να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και  να μην συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις σε αποστολές έξω από τα σύνορα. Η μάχη για να σπάσουμε τις αλυσίδες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., δίνεται απ’ το εργατικό κίνημα μαζί με τη μάχη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας για να ζει ο λαός με ευημερία, νοικοκύρης στον τόπο του, ιδιοκτήτης  στον πλούτο που παράγει.

  ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

                             Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Σύνταγμα.

19/4/2019

 

Comments are closed.