Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Η κατρακύλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

image_pdfimage_print

Οι εργατοπατέρες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξεπέρασαν και τον εαυτό τους και απέδειξαν ότι στην κατρακύλα τους δεν υπάρχει τέλος.

Νέο κατόρθωμά τους το αίτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται με την παρουσία των ΜΑΤ και της αστυνομίας. Αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έτρεξε να ανταποκριθεί γι’ αυτό και στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έδωσε το «παρόν» ο αστυνομικός διευθυντής και συνελήφθη ασφαλίτης σε διατεταγμένη υπηρεσία να παρακολουθεί το Συνέδριο.

Η συγκεκριμένη τακτική της ΓΣΕΕ έρχεται να προστεθεί στον απεργοσπαστικό της ρόλο και την υπονόμευση κάθε εργατικού αγώνα με τελευταίο κατόρθωμα την επικείμενη Πανελλαδική απεργία όπου έπαιξαν την κολοκυθιά με τις ημερομηνίες.

Νομίζουν ότι έτσι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ανενόχλητοι, μακριά από τους εργαζόμενους, τον μηχανισμό αναπαραγωγής νόθων αντιπροσώπων με στόχο να διατηρήσουν τις καρέκλες και τον συσχετισμό στα συνδικάτα. Θα συνεχίσουν να αποτελούν τον ιμάντα που το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του περνούν την πολιτική τους στους εργαζόμενους.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε τίμιος συνδικαλιστής χρειάζεται να καταδικάσει αυτή την κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και να αναλάβει δράση για να μπει ένα τέλος σε αυτά τα φαινόμενα. Να συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην αλλαγή των συσχετισμών και την ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. 9/11/2018

Αγωνιστικά

Comments are closed.