Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Η απεργία στις 26 Νοέμβρη παρακαταθήκη για τους αγώνες μας

image_pdfimage_print

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

     Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους  σε όλη τη χώρα, τα  σωματεία  και τους εργαζόμενους του κλάδου που ρίχτηκαν στη μάχη και συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στη  πετυχημένη απεργία στις 26 Νοέμβρη. Και ήταν δεκάδες τα εργοστάσια στον κλάδο μας που οι εργαζόμενοι απέργησαν μαζικά ή με ψηλά ποσοστά συμμετοχής ξεπερνώντας τον φόβο, τις διάφορες  πιέσεις και τη μοιρολατρία. 

       Απεργία που με την προετοιμασία  και την κλιμάκωση που προηγήθηκε, με τις μέρες  δράσης για την Υγεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις οποίες είχε συμβολή η Ομοσπονδία μας και τα συνδικάτα του κλάδου, έφερε  στο προσκήνιο τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων. Ξεκαθάρισε σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν χωράει καμιά αναβολή για την ικανοποίησή τους και έστειλε μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής  ανάτασης για τη συνέχεια.

     Ήταν απάντηση  στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, στην προσπάθειά τους  να αξιοποιήσουν την πανδημία για να εντείνουν την αντεργατική τους επίθεση και να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Κόντρα  στην τρομοκρατία και την καταστολή, τις απειλές και  στη λογική  ‘’τώρα τα κεφάλια μέσα’’ ή το ‘’θα λογαριαστούμε μετά’’, τη στιγμή που μετράμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά από την πανδημία, που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει τα όριά του αφού  η κυβέρνηση  το άφησε αθωράκιστο.

     Η κυβέρνηση της ΝΔ  που  δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τον λαό αλλά  ενισχύει ακόμα περισσότερο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν διαχρονικά   όλες οι κυβερνήσεις. Με  μπαράζ ΠΝΠ που ήρθαν να  απογειώσουν  την ευελιξία στην εργασία και την εκμετάλλευση, να μειώσουν  το εργατικό εισόδημα. Τα άλλα  αντεργατικά μέτρα που  ήρθαν  για να μείνουν. Τώρα η σκυτάλη της επίθεσης  περνάει στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα με τη 10ωρη εργασία και  τις απλήρωτες υπερωρίες, το νέο χτύπημα στη Κυριακάτικη αργία και την κλιμάκωση της επίθεσης στα συνδικάτα και τη συλλογική δράση των εργαζομένων. Νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση με  ένταξη των επικουρικών ταμείων στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου θα τζογάρονται οι εισφορές των εργαζομένων για να ενισχυθεί το κεφάλαιο χωρίς να εξασφαλίζονται οι συντάξεις.

     Σε αυτές τις συνθήκες από τη μεριά μας στέλνουμε  ξεκάθαρο  μήνυμα   σε όλους αυτούς που πασχίζουν να μας πείσουν πως δεν είναι ώρα για αγώνες: Όπως δεν αναβάλλεται αλλά εντείνεται η επίθεση ενάντια στον λαό έτσι δεν αναβάλλονται οι αγώνες του λαού για την υγεία και τα δικαιώματά του. Πως δεν θα περάσει  η ‘’άκρα του τάφου σιωπή’’ που πασχίζουν να επιβάλλουν  κυβέρνηση και εργοδοσία και θα  υπερασπιστούμε εμείς οι εργαζόμενοι την υγεία και τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας.

       Η απεργία στις 26 Νοέμβρη και οι συμβολικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα έσπασαν  στη πράξη το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής και έστειλαν ξεκάθαρο  μήνυμα πως όσοι ονειρεύονται να βάλλουν τους αγώνες του λαού στο γύψο θα μείνουν με τη λαχτάρα. Πως δεν περνούν οι απαράδεκτες απαγορεύσεις και το όργιο καταστολής, οι θωρακισμένες αύρες και οι κλούβες των ΜΑΤ, οι κλήσεις συνδικαλιστών στην Ασφάλεια ή  τα πρόστιμα επειδή  πήγαν σε χώρους δουλειάς την ημέρα της απεργίας.

    Απεργία που οργανώθηκε από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα χωρίς τη συμμετοχή της θλιβερής εργοδοτικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας στην  ηγεσία της ΓΣΕΕ και των βαστάζων της στο συνδικαλιστικό κίνημα  και απέδειξε  πως υπάρχουν δυνάμεις ικανές  να πρωτοστατήσουν σε μια νέα άνοδο των αγώνων. Για να αγκαλιάσει η πάλη περισσότερους χώρους δουλειάς και εργαζόμενους, να ενισχύσει τον   προσανατολισμό της ενάντια  στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, στα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη  βάρβαρη  πολιτική.

       Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να δώσουμε αγωνιστική απάντηση  στα νέα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να εντείνουν τη δράση τους μεταφέροντας το μήνυμα της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να συμβάλλουν  στην ενίσχυση της πάλης και στο δυνάμωμα των σωματείων. Η  απεργία στις 26 Νοέμβρη μας έδωσε σημαντική πείρα, κουράγιο και ελπίδα για τους αγώνες που έρχονται, για  να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ!

Comments are closed.