Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Απεργούμε στις 8 Νοέμβρη ενάντια στην αντεργατική πολιτική

0
  • Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, υποχρεωτικότητα στην εφαρμογή της.

  • Κανείς κάτω από 751 κατώτατο μισθό.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κατάργηση της ΕΜΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τις διακηρύξεις της για «το τέλος των μνημονίων» και τη «νέα εποχή» που έρχεται, είναι αυτή που εφαρμόζει με αφοσίωση όλους τους μνημονιακούς νόμους.

Τελευταίο παράδειγμα η ενεργοποίηση του «νόμου Βρούτση», που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και προβλέπει τον ορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας. Δηλαδή τα κέρδη της εργοδοσίας. Παράλληλα συνεχίζει την κοροϊδία περί επαναφοράς και επέκτασης των ΣΣΕ, όταν αυτή αφορά μια μικρή μερίδα εργαζομένων και προϋποθέτει τη συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων. Αφήνοντας έξω χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στις εργοδοτικές οργανώσεις, εργαζόμενους στις ευέλικτες μορφές εργασίας ή στους εργολάβους.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες αφού πρόσφατα καταψήφισε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012, που μειώνει τον κατώτερο μισθό κατά 22% και 32% αντίστοιχα για τους νέους, κατάργηση του άρθρου 103 του «νόμου Βρούτση» και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως ίσχυε πριν το 2010. Ακόμα και εκεί που συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των ΣΣΕ, οι εργοδότες απλά δεν τις εφαρμόζουν, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη απουσία ελεγκτικών μηχανισμών.

Στον Κλάδο μας βιώνουμε τη «νέα εποχή» μετά τα μνημόνια, με τους χιλιάδες ανέργους, με τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές μορφές που γιγαντώνονται, τους εργολάβους, την εργοδοτική τρομοκρατία, την καταπάτηση κάθε μέτρου προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας που έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρά εργατικά ατυχήματα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που δείχνει τη ξεκάθαρη ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να δείξουμε σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε θεατές, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με την κακοπληρωμένη «μισοδουλειά», την ανεργία!

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς! Διεκδικούμε την υπογραφή νέων ΣΣΕ στον Κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας. Διαπραγματευόμαστε έχοντας σαν βάση τις τελευταίες ΣΣΕ.

Ήδη η Ομοσπονδία βρίσκεται σε ανάπτυξη δράσης για τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί από όλα τα σωματεία του Κλάδου με αποφάσεις για την απεργία, με οργάνωση τη δικής τους πρωτόβουλης δράσης με στόχο να συσπειρώσουν όλους τους εργαζόμενους. Μόνο ο αποφασιστικός και καλά οργανωμένος αγώνας μπορεί να τσακίσει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εργοδοτών και να ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή ΣΣΕ.

Σταθμός σε αυτή την προσπάθεια, είναι η απεργία στις 8 Νοέμβρη και καλούμε όλα τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!

 

Αγωνιστικά

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.