Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Απεργούμε 21 Σεπτέμβρη για να μην περάσει η βαρβαρότητα

Δημοσιεύτηκε στις

    Αιτία πολέμου! Αυτό  είναι για όλους εμάς τους εργαζόμενους το άθλιο τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη Βουλή και συζητιέται στις αρμόδιες επιτροπές. Με την πρόκληση να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού έρχεται την ώρα που ο λαός μαζεύει τα κομμάτια του στις περιοχές που ισοπεδώθηκαν απ’ τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας πρόληψης και προστασίας, της πολιτικής “κόστους- οφέλους”  που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Μάλιστα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι χειρότερο απ’ αυτό που αρχικά παρουσιάστηκε, με πιο επιθετικές διατάξεις σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι χαρακτηριστικό πως φέρνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και ανοίγει  τον δρόμο για την κατάργησής της σε όλη τη βιομηχανία.  Η κυβέρνηση μάλιστα ομολογεί ξεδιάντροπα πως προωθεί αυτό το μέτρο ύστερα από αίτημα των βιομηχάνων, που θέλουν να ανεβάσουν την παραγωγή και τα κέρδη τους. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά πως η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων περνάει από το όλο και μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  νομιμοποιεί τη δουλειά έως 13 ώρες την ημέρα  με την παράλληλη απασχόληση, καταργεί το πενθήμερο και   επεκτείνει την ευελιξία, προκειμένου οι  εργοδότες  να έχουν  τον εργαζόμενο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, να τον ξεζουμίζουν  και ύστερα να τον πετάνε  στα αζήτητα. Προχωρά ακόμα περισσότερο την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, βάζει στο στόχαστρο όποιον στέκεται απέναντι στην αντεργατική  πολιτική  και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας.

Και επειδή μέσα απ τις εξαγγελίες για τις τριετίες επιχειρείτε ένα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα απ’ την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τον κόπο μας σαν δική τους παροχή,  θα πρέπει να σταθούμε  στην μη αναδρομική ισχύ τους, με την οποία  μας κλέβουν 12 χρόνια δουλειάς. Στο ότι εφευρίσκουν διάφορους κόφτες και συμψηφισμούς ενώ για να θεμελιώσει κάποιος εργαζόμενος  δικαίωμα χρειάζεται   να υπάρχουν ενεργές ΣΣΕ τη στιγμή που οι ίδιοι νομοθετούσαν τη κατάργησή τους και   προωθούσαν τις ατομικές συμβάσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Να αναμετρηθούμε τώρα με τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα! Όλοι  στον αγώνα   για να μην περάσει το νέο τερατούργημα της κυβέρνησης, για να διεκδικήσουμε   όσα έχουμε  ανάγκη και μας τα στερεί  η πολιτική του κέρδους για τους λίγους!

  • Τη  σταθερή και μόνιμη δουλειά, ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα.
  • 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ουσιαστική προστασία του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων όσων βούλιαξαν στις λάσπες και στα αποκαΐδια της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους.
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

 

Όλοι και όλες στην Απεργία την Πέμπτη  21 Σεπτέμβρη

Στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών: Κάλεσμα έναρξης διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Mεταξύ των Ενώσεων μας, υπάρχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, οι...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote -Evalue Αττικής: Για την απόλυση συναδέλφισσας στο κτίριο του Μοσχάτου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Εκτός από τα μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ένταση της...

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις !

ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!! Εχθές το...