Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου στηρίζει την στάση εργασίας στο εργοστάσιο της EL PACK για την Τετάρτη 26 Νοέμβρη 13:00 έως 15:00. Καλούμε τους εργαζόμενους της EL PACK να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στις συλλογικές διαδικασίες του επιχειρησιακού τους σωματείου.
Ταυτόχρονα εκ μέρους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και δεσμευόμαστε μαζί τα σωματεία του κλάδου πως θα είμαστε δίπλα του για οτιδήποτε χρειαστεί.
Απαιτούμε:
- Κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας να διερευνήσει δίχως καθυστέρηση και πλήρως τα αίτια του ατυχήματος.
- Να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των συνδικάτων και του Ε.Κ. Πάτρας για δημιουργία Κέντρου Υγείας στον χώρο της ΒΙ.ΠΕ., που θα καλύπτει τις ανάγκες εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.
- Να παρθούν με ευθύνη της εργοδοσίας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
- Να εξασφαλιστούν έλεγχοι για όλα τα φορτηγά, που διενεργούν μεταφορές στη ΒΙ.ΠΕ.
- Με ευθύνη της Κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου προς τη ΒΙΠΕ Πατρών και να υλοποιηθεί αμέσως η σύνδεση με την Νέα Εθνική οδό Πατρών – Πύργου.
Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει το νέο εργατικό “ατύχημα”, το οποίο συνέβη την τρίτη 25 Νοέμβριου στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ., μετά από τη σύγκρουση δύο φορτηγών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό εργαζομένου οδηγού της εταιρείας EL PACK.
Η σύγκρουση επήλθε όταν το ένα φορτηγό, το οποίο κατέβαινε “δίπλωσε” και χτύπησε το φορτηγό της EL PACK, το οποίο ανέβαινε τον ίδιο δρόμο. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο δρόμος, που οδηγεί στα εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ. είναι ένας επαρχιακός δρόμος, του οποίου η διέλευση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
Είναι εξοργιστικό επίσης το γεγονός πως η γέφυρα του Πείρου, που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση των εργαζομένων καθημερινά στις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. είναι ακατάλληλη και δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία ανακατασκευής της.

