Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : 19 Νοέμβρη Ημέρα Δράσης για ασφαλείς συγκοινωνίες

image_pdfimage_print

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ

     Διεκδικούμε χωρίς καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας για όσους μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με συχνές, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

     Αυτό επιβάλουν οι πάνω από 1000 νεκροί μέχρι τώρα από την πανδημία και  το  γεγονός ότι τα λεωφορεία, οι συρμοί του μετρό  και του ηλεκτρικού έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο.

     Η  κυβέρνηση  της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για  αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση! Είναι αυτή που αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα των σωματείων, των μαζικών φορέων  αξιοποιεί τις απαράδεκτες συνθήκες για να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση στις συγκοινωνίες. Μπουκώνει με τα χρήματα των εργαζομένων, του λαού, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στις μεταφορές όπως κάνει με τους κλινικάρχες στερώντας τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις συγκοινωνίες από κρίσιμες υποδομές και προσωπικό.

       Είναι χαρακτηριστικό πως την περίοδο 2010 – 2019, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μειώθηκαν τα δρομολόγια των ΜΜΜ  κατά 35%, ο στόλος των οχημάτων  20% και το προσωπικό κατά 42%.

     Ο αγώνας για ζωή και υγεία, για τα δικαιώματά μας δεν παίρνει αναβολή. Παλεύουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, για φθηνή και ασφαλή συγκοινωνία. Δίνουμε αγωνιστικά συνέχεια, κάνουμε δική μας υπόθεση  την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 26 του Νοέμβρη.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στα αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους η έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:
  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Comments are closed.