Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : 11 Μάρτη 5.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

0
image_pdfimage_print

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Με την κατάσταση στους περισσότερους χώρους δουλειάς να είναι τραγική, με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, είναι ανάγκη να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας οι εργαζόμενοι  και να υπερασπιστούμε την υγεία και τη ζωή μας.

Αυτή μόνο μπορεί να είναι η απάντηση στους εργοδότες που στην πλειοψηφία τους παρουσιάζονται “απρόθυμοι” να πάρουν έστω τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς και στην κυβέρνηση, που δείχνει και στη διαχείριση της πανδημίας πως αυτό που  την ενδιαφέρει είναι κυρίως τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό δεν παίρνει κανένα μέτρο ελέγχου στους χώρους δουλειάς  και  έχει διαλύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν κάνει τίποτα για τις συγκοινωνίες που συνωστίζονται οι εργαζόμενοι που μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους, δεν φροντίζει να γίνονται τακτικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ κορονοϊού  σε όλους τους εργαζόμενους.

Το μόνο που ξέρει καλά η κυβέρνηση είναι να δείχνει τον λαό και να μιλάει για “ατομική ευθύνη” για να κρύψει τη δική της ευθύνη.  Να κρύψει ότι δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών σε ΜΕΘ.

Τα πράγματα είναι δυσκολότερα στον κλάδο αφού με το χνούδι από το χαρτί, τα χημικά στις εκτυπώσεις και το πλαστικό δημιουργούνται συνθήκες που επιβαρύνουν την υγεία, τους πνεύμονες και είναι ευνοϊκές για τον κορονοϊό.

Δεν παραμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, οργανωμένα και  αποφασιστικά διεκδικούμε:

  • Tην επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος με μόνιμες προσλήψεις σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, δημιουργία  ΜΕΘ που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες.
  • Αύξηση των μέτρων προστασίας στους τόπους δουλειάς.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
  • Επίσπευση των εμβολιασμών στους εργαζόμενους.
  • Μέτρα με βάση το πρωτόκολλο για τη μεταφορά των εργαζομένων προς και από τις επιχειρήσεις, με τα ΜΜΜ ή τα δικά τους μέσα, με συχνούς ελέγχους για την εφαρμογή τους.
  • Ένταση των ελέγχων στους τόπους δουλειάς με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Κέντρα υγείας στις βιομηχανικές περιοχές πλήρως εξοπλισμένα και με πλήρες ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό. Κατασκευή γενικού δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
  • Υπαγωγή του κλάδου στα ΒΑΕ.

Δίνουμε το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.

Δεν παζαρεύουμε τη ζωή και την υγεία μας για τα κέρδη τους.

Share.

Comments are closed.