Ομοσπονδία Τροφίμων – Σωματεία Κλάδου: Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την αισχρή αντεργατική απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει σε 10 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή τον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου, Θανάση Φωτόπουλο, καταδικάζοντας τη συνδικαλιστική του δράση.

Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ήμερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των “Αφοί Βλάχου”, για την επαναπρόσληψη του Μάη Μεντή, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Ένας αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου – συνδικαλιστή. Η εργοδοσία κατά την προσφιλή της τακτική είχε μηνύσει τους απεργούς με ψευδή και αήθη επιχειρήματα, όπως ότι οι απεργοί χτύπησαν τον εργοδότη, τα οποία κατά την ακροαματική διαδικασία καταρρίφθηκαν από τους συναδέλφους, ακόμα και από τους ίδιους τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων. Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε τον συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις. Δίκασε την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι  τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το “πάμε και όπου βγει”, γι’ αυτό στους χώρους δουλειάς μετράμε εμείς νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, κάθε συνδικαλιστή που βλέπει ότι ο δρόμος του αγώνα είναι δίκαιος και αναγκαίος, τους συναδέλφους μας σε όλα τα πόστα και τα τμήματα, να ενταθεί ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς.

Να ορθώσουμε ανάστημα, να εναντιωθούμε με την ένταση της πάλης μας σε τέτοιες αποφάσεις, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι συνάδελφοι κάνουν το βήμα του αγώνα.

Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά.

Αγώνας για να γίνει νόμος το δίκιο μας!

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ «ΑΜΣΤΕΛ» ΑΘΗΝΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...