Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών: Για την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις

Η ομοσπονδία χαιρετίζει την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο σωματείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αθήνας, με αυξήσεις στους μισθούς, με την κατοχύρωση και την διεύρυνση των κατακτήσεων των προηγούμενων ετών.

Με μια μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/5, οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αθήνας, ενέκριναν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του σωματείου τους με την εταιρεία για την επιχειρησιακή σύμβαση του 2024 και εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. να προχωρήσει στην υπογραφή της.

Η σύμβαση περιλαμβάνει γενική αύξηση 4,7% στους καταβαλλόμενους μισθούς στις 31/12/2023,αναδρομικά από 1/1/2024 για όλους τους εργαζόμενους, επέκταση των φυλάκτρων τέκνων και για το πρώτο παιδί για κάθε εργαζόμενο γονιό, αύξηση των εξόδων εκτός έδρας για τους εργαζόμενους και σημαντική βελτίωση του ιατροφαρμακευτικού προγράμματος με αύξηση των ποσών των καλύψεων.

Η επιχειρησιακή σύμβαση στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στον κλάδο, ενώ δυναμώνει και την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με την Ένωση Ζυθοποιών και τον ΣΕΒ.

Μαζί με τον αγώνα των συναδέλφων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, οι οποίοι με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας διεκδικούν ΣΣΕ,αλλά και τους συναδέλφους της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, που ίδρυσαν το δικό τους σωματείο, διεκδικώντας και εκείνοι επιχειρησιακή ΣΣΕ, δημιουργείται ένα μέτωπο στον υποκλάδο της Ζυθοποιίας, το οποίο εκφράζει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα τους, κόντρα στην φοβερή ακρίβεια και συνολικά την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, κάτι το οποίο εκφράστηκε και πρόσφατα με τις απεργιακές αποφάσεις και την συμμετοχή των σωματείων στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Ο αγώνας στην επιχείρηση τροφοδοτεί τον αγώνα στον κλάδο και το αντίστροφο. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, για επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις παντού!

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...