Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Στις 17 Απρίλη δίνουμε συνέχεια στην απεργία της 28ης Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στις 17 Απρίλη δίνουμε συνέχεια στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Απεργούμε ξανά, με ορμή, πείσμα και απαιτητικότητα,  διεκδικώντας Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εισόδημά μας, ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα!

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και στέλνουμε, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ξεκάθαρο μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα. Δε θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων των αφεντικών!

Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που ευθύνεται για τα εργοδοτικά εγκλήματα με τους χιλιάδες σακατεμένους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες νεκρούς, που άφησαν την τελευταία πνοή τους μέσα στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς, λόγο των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας στην εργασία, θυσία στο βωμό του κέρδους. 

Δεν συμβιβαζόμαστε  εμείς να ζούμε με   το καθημερινό άγχος της επιβίωσης και να στερούμαστε ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, τη στιγμή που οι βιομήχανοι του κλάδου συνεχώς αυξάνουν την κερδοφορία τους, κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν, με ρεκόρ κερδών 303% μόνο τον περασμένο χρόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες του κλάδου.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κοροϊδία της αύξησης του κατώτατου μισθού που  έγινε με βάση τον κατάπτυστο νόμο «Βρούτση – Αχτσιόγλου», φέρνοντάς τον στα επίπεδα του 2012!!!

Διαγράφουν για λογαριασμό των εργοδοτών (12) δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας, μηδενίζουν  το «κοντέρ» και βάζουν χιλιάδες εργαζόμενους να μετράνε τριετίες από το 2024, περιμένοντας την πρώτη τριετία το 2027!

Η κυβέρνηση  πετάει ένα ξεροκόμματο 50 ευρώ αύξηση και απαιτεί να της πούμε  και «ευχαριστώ»…Άλλωστε όπως παραδέχτηκε κυνικά ο πρωθυπουργός  -στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα προς το κεφάλαιο- οι αυξήσεις στον κατώτερο μισθό «δεν θίγουν τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι βιομήχανοι του κλάδου πρότειναν για κλαδικό μισθό τα 830 μεικτά / 706 καθαρά ευρώ και επιβεβαίωσαν την κλοπή του ιδρώτα μας με την

άρνηση τους, να επαναφέρουν τις τριετίες που αφορούν το διάστημα από το 2012-2023. Η ομοσπονδία κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ) να αφήσουν τα προσχήματα και να υπογράψουν νέα κλαδική ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, που με αποκλειστική δική τους ευθύνη δεν υπάρχει εδώ και 14 χρόνια.  

Γι αυτό η απεργία στις 17 Απριλίου αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας! Για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και για άμεσα μέτρα ανακούφισης ενάντια στην ακρίβεια!

Καλούμε όλα τα σωματεία στο κλάδο να πάρουν αποφάσεις  και να στηρίξουν την επιτυχία της απεργίας. Με συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες να οργανώσουν και αυτή τη νέα μάχη απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας που τσακίζουν τις ζωές μας.

Γυρίζουμε τη πλάτη στην ηγεσία της ανυπόληπτης ΓΣΕΕ και των εργατοπατέρων που στρατευμένοι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στηρίζουν τη λογική της ανταγωνιστικότητας, του κοινωνικού εταιρισμού, των “αντοχών” της οικονομίας θυσιάζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και καλούμε κάθε σωματείο και συνδικαλιστή να μπει μπροστά και να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους.

Να οργανώσει την δουλειά στο χώρο του, στο διπλανό εργοστάσιο, να συγκροτήσει απεργιακές επιτροπές, να συντονίσει την προσπάθεια αυτή με την Ομοσπονδία και τα υπόλοιπα συνδικάτα ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενιαίο τρόπο να δοθεί η μάχη.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τη τρομοκρατία της εργοδοσίας, τώρα οργανωμένα με τα σωματεία τους, να κάνουν το περήφανο βήμα της μαχητικής διεκδίκησης! 

Οι αγώνες μας είναι η εγγύηση και ο μοναδικός τρόπος για να ζήσουμε καλύτερες μέρες και σε αυτό το κάλεσμα δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.
  • Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα
  • 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο. Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.
  • Μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Περιοδείες στην προκυμαία και τον κόμβο της ΔΕΗ μπροστά στην απεργία 17 Απρίλη

«Οργώνονται» τους χώρους δουλειάς Κλιμάκιο της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), βρέθηκε από νωρίς...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας: Κάλεσμα στην απεργία 17 Απρίλη

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  Διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε γιατί δεν πάει άλλο. Δουλεύουμε στα Τρόφιμα - Ποτά...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 26 Απρίλη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Σε έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 12.30μμ...