Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Ψήφισμα του 31ου Συνεδρίου για τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις

Δημοσιεύτηκε στις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 31Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Γ.Τ.Π

ΣΤΙΣ 19-20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ – ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΚΑΒΑΛΑΣ – ΣΤΗΝ COSCO ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το συνέδριο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει με όλους τους τρόπους τους αγώνες των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα:

  • Τους πολύμηνους αγώνες των εργαζόμενων στην ΛΑΡΚΟ και στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων και στις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων που έχει εξαγγείλει για την πρώτη η κυβέρνηση της ΝΔ και στην δεύτερη η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης, ΕΕ και αστικών κομμάτων.

  • Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO που παλεύουν να παρθούν μέτρα προστασίας στην υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία τους, ώστε να γυρίζουν ζωντανοί στις οικογένειες τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια τους να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση με αυξήσεις στους μισθούς και με διευρυμένα δικαιώματα.

  • Καταγγέλουμε την επιχείρηση στα ορυχεία «Κασάνδρας» Χαλκιδικής για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου ΣΕΜΛΑ που έγινε με τον νέο κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη.

Απαιτούμε από κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση και να σταματήσει την συνδικαλιστική δίωξη για να επιβάλει «σιγή ισχύος»

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα την σπάσει.

Περισσότερα

Εισήγηση από τον Π. Γάκια, Πρόεδρο Συνδικάτου Οικοδόμων στη σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων στον Κιν/φο ΤΡΙΑΝΟΝ

Θέλουμε να ξεκινήσουμε χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκαν από...

Εισηγητική Ομιλία του Μ.Μπεκρή, Προέδρου του ΕΚ Πειραιά στη χθεσινή σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα Λιπάσματα, Δραπετσώνα

Εισηγητική ομιλία από το Μάρκο Μπεκρή,  Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου των...

Κεντρική εισήγηση Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, Θεσσαλονίκη 7 Σεπτέμβρη

ΗΜΕΡΙΔΑ: Υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς Εισήγηση Σκοπός της πρωτοβουλίας που συνδιοργανώνουν Ομοσπονδίες και συνδικάτα...