Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Να καταχωρηθούν τα ένσημα των συναδέλφων στο Ζούρα

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας απαιτεί να καταχωρηθούν τα ένσημα των συναδέλφων που εργάζονται στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ και είναι ανασφάλιστοι από τον 8ο του 2020.

Οι συνάδελφοι βρίσκονται κανονικά στην εργασία τους, τους γίνονται κανονικά κρατήσεις και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τους αφήνει ανασφάλιστους.

Το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων είναι που επιτρέπει να υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι παρότι είμαστε αυτοί που έχουμε χτίσει τα ασφαλιστικά ταμεία, που η εργοδοσία και το κράτος της καταληστεύουν διαχρονικά.

Είναι αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αφήνουν τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και να λειτουργούν ανεμπόδιστα ή άλλες φορές να πτωχεύουν και να διαγράφονται ή άλλες φορές η πληρωμή τους ή η διαγραφή τους να γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε το υπουργείο εργασίας και η κυβέρνηση της ΝΔ να καταχωρήσουν τα ένσημα στους συναδέλφους που δεν φταίνε σε τίποτα για τους λογαριασμούς κράτους – εργοδοσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Άμεσα μέτρα πρόληψης στους χώρους δουλειάς

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Κανείς ναυτεργάτης του πλοίου Άγιος Νεκτάριος Αίγινας χωρίς δουλειά

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός των ναυτιλιακών εταιρειών για τη...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη...