Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Κάτω τα χέρια από την απεργία, την συλλογική οργάνωση και δράση, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία!

image_pdfimage_print

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, της νέας πρόθυμης κυβέρνησης των επιχειρηματικών ομίλων , στην ομιλία του στη Βουλή προανήγγειλε με το «καλημέρα» νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε στις αρχές του 2018 επιβάλλοντας νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η κυβέρνηση ΝΔ έρχεται να γενικεύσει αυτό το χτύπημα προαναγγέλλοντας και τη θεσμοθέτηση «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όλων των εργαζομένων» για την κήρυξη μιας απεργίας, με στόχο να χτυπήσει κι άλλο τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να εντείνει τον ασφυκτικό έλεγχο του αστικού κράτους και της εργοδοσίας πάνω στη λειτουργία των συνδικάτων των εργαζομένων.

Οι αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μάλιστα, δεν περιορίζονται στο χτύπημα της απεργίας.

Η κυβέρνηση , συνεχίζοντας την υλοποίηση μνημονιακών προαπαιτούμενων που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσει «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών», τάχα για να γνωρίζει, «τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συνδικαλιστές και τα στελέχη, ποιοι είναι…» και για «να αντιμετωπίσουμε το κατακερματισμένο οργανωτικό συνδικαλιστικό σύστημα της χώρας μας».

Στόχος της κυβέρνησης βέβαια είναι το «φακέλωμα» και ο ασφυκτικός έλεγχος των πραγματικών συνδικάτων από το αστικό κράτος και όχι η… «γνωριμία» με τα σωματεία. Άλλωστε, όταν πρόκειται για σωματεία – φαντομάδες που στήνουν κατά βούληση μαζί με την εργοδοσία οι εργατοπατέρες, οι κυβερνήσεις δεν φαίνεται να δείχνουν τέτοια δημοκρατική ευαισθησία…

Δεν μπορούν να κρύψουν τη βαθύτερη στόχευση, που είναι η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και μάλιστα των ταξικών συνδικάτων, τα οποία έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι στην προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να «νομιμοποιήσει» τα όργια νοθείας και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ξέρουμε τον τρόπο για να τους αποκρούσουμε!

Το δικαίωμα στην απεργία και η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης κατακτήθηκαν με σκληρούς, αιματηρούς αγώνες. Σήμερα η μάχη για τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες περνάει μέσα από την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, από την ίδια τη συμμετοχή του εργαζόμενου λαού στις εξελίξεις και στο κίνημα.

Βλέπουμε πια καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

H ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ

Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Η κερδοφορία τους συνδέεται με την εκμετάλλευσή μας. Να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, με πλαίσιο αιτημάτων που βασίζεται στις δυνατότητες της εποχής μας.

Καλούμε τους συναδέλφους  του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσης μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Comments are closed.