Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : 26 Μάη Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ

0

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2022

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα) για να απαιτήσουμε την υπογραφή νέων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2022 με αυξήσεις στους μισθούς μας.

Εδώ και 13 χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε  στον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο της βιομηχανίας, δηλαδή στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων και ποτών, είμαστε χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μιας και οι βιομήχανοι αρνούνται να την υπογράψουν.

Είναι χαρακτηριστικό της αδιάλλακτης στάσης τους, πως ενώ στις 17 Μαΐου έγινε η 2η συνάντηση ανάμεσα στην ομοσπονδία μας και τους εργοδότες, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας, το μόνο που τους νοιάζει είναι η αύξηση της κερδοφορίας τους και βλέπουν εμάς τους εργαζόμενους σαν κόστος.

Προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να πάνε αλλού την διαπραγμάτευση, να δημιουργήσουν νέο αδιέξοδο, λέγοντας ότι «περνάνε μεγάλες δυσκολίες» γιατί δεν μπορούν να βρουν φθηνές πρώτες ύλες, γιατί ανέβηκε το κόστος παραγωγής, της μεταφοράς, της ενέργειας κ.α.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια, οι εργοδότες στον κλάδο μας έχουν θησαυρίσει με τις πλάτες των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση, με τους χαμηλούς μισθούς, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα μας παράγουνε όλα τα τρόφιμα και τα ποτά, όμως με τους μισθούς μας καθηλωμένους τόσα χρόνια, πλέον δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών των οικογενειών μας.

Από τη μία οι χαμηλοί μισθοί και από την άλλη η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ενέργειας, το κόστος της βενζίνης, η τραγική κατάσταση στη δημόσια  υγεία κλπ, επιβεβαιώνουν ότι πάλι εμείς «πληρώνουμε το μάρμαρο».

Λέμε καθαρά: Δεν βάζουμε πλάτη στα σχέδιά τους, προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και απαιτούμε την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, στη Ζώνη στο Πέραμα, στο Σωματείο της COSCO, στη Μινέρβα, μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στον δρόμο αυτό καλούμε τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο μας να βαδίσουν, οργανώνοντας την πάλη μας, συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα και την Ομοσπονδία μας.

Γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα των επιδομάτων, ασφαλές συνθήκες δουλειάς για να γυρνάμε πίσω στις οικογένειες μας.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.