Ομοσπονδία Τροφίμων: Χαιρετισμός προς τους χιλιάδες απεργούς στη χθεσινή πανελλαδική απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Η ομοσπονδία χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του κλάδου για την συμμετοχή τους στην χθεσινή πανελλαδική απεργία. Eκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας δώσαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στους εργοδότες, ότι δεν πάει άλλο!

Το σύνθημα μας «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δείχνει τον δρόμο της ανυπακοής και του αγώνα της εργατικής τάξης.

Αγώνας που θα βάζει στο στόχαστρο την πολιτική που ευθύνεται για τα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα όπως στα Τέμπη τους χιλιάδες σακατεμένους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες νεκρούς, που άφησαν την τελευταία πνοή τους μέσα στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς, λόγο των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας στην εργασία, θυσία στο βωμό του κέρδους.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλα τα σωματεία στον κλάδο τροφίμων και ποτών που παρά  την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία μπήκαν μπροστά και με την καθημερινή δουλειά των Διοικητικών Συμβουλίων βοήθησαν να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να υπάρξει η συμμετοχή στην Απεργία που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Η προσπάθεια αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη ώστε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε αποφασίσει και που είναι η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, με αυξήσεις στους μισθούς.

Από σήμερα όλα τα Σωματεία να οργανώσουν την δουλειά τους, μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις και να προετοιμαστούν για τις επόμενες μάχες που θα δώσουμε στον κλάδο, για να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις, να υπογραφεί κλαδική και επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις και με διευρυμένα δικαιώματα.

Οι αγώνες μας είναι η εγγύηση για να ζήσουμε καλύτερες μέρες και σε αυτό το κάλεσμα δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.

 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού  Η Ελληνική...