Ομοσπονδία Τροφίμων: Χαιρετισμός προς τους απεργούς εργαζόμενους της επιχείρησης “ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ”

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους της « ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ»που  με το Σωματείο τους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες.

Η παλικαρίσια στάση τους αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων από την εργοδοσία, ώστε αυτοί να σταματήσουν την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους για υπογραφή για πρώτη φορά επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, τριετίες, επιδόματα και ανθρώπινα ωράρια.

Η χθεσινή κινητοποίηση για τους εργάτες στα εργοστάσια εμφιάλωσης στο «Ζαγόρι» αποτέλεσε ακόμη έναν κρίκο στον αγώνα που δίνουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες να απαντήσουν συλλογικά στις πιέσεις που δέχονται να δουλέψουν Σάββατο και Κυριακή, πρακτική που εφαρμοζόταν παρανόμως τα προηγούμενα χρόνια και προκαλεί σήμερα την ισχυρή αντίδραση των εργαζομένων.

Δεν θα τους περάσει, δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε, δεν χαρίζουμε τον ιδρώτα μας σε κανέναν, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία που έστειλαν οι εργάτες στο «Ζαγόρι» απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία.

Καλούμε την εργοδοσία της επιχείρησης ΧΗΤΟΣ να πάρει πίσω τους αισχρούς σχεδιασμούς της για δουλειά μέχρι τελικής πτώσης!

Συνεχίζουμε τον αγώνα με πίστη στο δίκιο μας.

Θα τα καταφέρουμε! Θα νικήσουμε!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...