Ομοσπονδία Τρόφιμα-Ποτά:Διδασκόμαστε και τιμάμε το Νοέμβρη του 1973

image_pdfimage_print

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 και ώρα 5.οο μμ, ΣΤΑΔΙΟΥ & ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο αγώνας που αναπτύχθηκε ενάντια στη δικτατορία και κορυφώθηκε το Νοέμβρη του 1973 είναι μία ακόμα μεγάλη απόδειξη ότι ο λαός έχει τεράστια δύναμη και όταν το αποφασίζει μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Στον αντιδικτατορικό αγώνα καταλυτικό ρόλο είχε η συμμετοχή της εργατικής τάξης που ακόμα και σε συνθήκες δικτατορίας διεκδικούσε, μέχρι και απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονταν και μάλιστα κάτω από την απειλή των όπλων.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα. Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τη συμπόρευση των εργαζομένων με τους αυτοαπασχολούμενους, μαθητές, φοιτητές, ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Την εργοδοσία και την εξουσία της, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, που συνεχίζει στα χνάρια των προηγούμενων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Οι σημερινοί αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο αυξάνοντας του κινδύνους ακόμα και της άμεσης πολεμικής εμπλοκής. Πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους είναι η συμβολή της κυβέρνησης στις εξελίξεις στα Βαλκάνια που συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής, την όξυνση των εθνικισμών κτλ.

Η γεωστρατηγική αναβάθμιση στην οποία συμπλέουν όλα τα κόμματα της εργοδοσίας, δεν αφορά την αναβάθμιση των δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Το αντίθετο: Αφορά την αναβάθμιση επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας στον ανταγωνισμό τους με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών με ένταση της εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γείτονες λαούς. Απομονώνουμε τον εθνικισμό, τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τσιράκια της εργοδοσίας, από κάθε χώρο δουλειάς.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Να κλείσουν οι βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά κλαδικών συμβάσεων εργασίας και της ΕΓΣΣΕ στα 751€
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικία, υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης.

Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

Comments are closed.