Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Ομοσπονδία – Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος : Ανακοίνωση για τα 41 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

0
image_pdfimage_print

41 Χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας από οδηγό μπράβο της εργοδοσίας, θα βρισκόμαστε με συνέπεια και φέτος έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο πρώην κάτεργο της ΕΤΜΑ.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές, που με την ανιδιοτελή προσφορά, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων και έργων, έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ, δε διαφέρει καθόλου, από αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίσει και να οργανώσει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάσει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο.

Μετά τις βαριές θυσίες που πλήρωσε η εργατική τάξη τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της νέας οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας με πάνω από 12500 θύματα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η Ε.Ε, φορτώνουν τη νέα καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους με μπαράζ νομοσχεδίων που κάνουν πιο φτηνή και ευέλικτη την εργατική δύναμη, βάζουν τεράστια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή που σήμερα αμφισβητεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

41 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την Ε.Ε και την εξουσία τους παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, θυμάται και τιμά καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειες μας για την οργάνωση των εργαζομένων, στους χώρους δουλειάς του κλάδου, να παλέψουν για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

Share.

Comments are closed.