Ομοσπονδία – Συνδικάτο Φαρμάκου: Κοινή Ανακοίνωση για το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Αυτές τις ημέρες, οι μαθητές οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, με μαζικά συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα δίνουν την απάντηση τους απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ψάχνουν για φοιτητές – πελάτες στο έδαφος της χρόνιας υποβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων, η οποία θα ενταθεί για να μεγαλώσει η πελατεία και τα κέρδη.

Το αντιεκπαιδευτικό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει στόχο τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους, τα παιδιά μας. Θα οδηγήσει στο  «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» για τα πτυχία και την εκπαίδευση γενικότερα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών από εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι όσοι έχουν μεγάλα πορτοφόλια εις βάρος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.

Στον κλάδο του Φαρμάκου γνωρίζουμε πολύ καλά τις εντεινόμενες προσπάθειες της εργοδοσίας να μετατρέψει σχολές όπου σπουδάζουν φοιτητές που αργότερα μπορεί να δουλέψουν στον κλάδο (πχ Φαρμακευτική), σε χώρους διαφήμισης επιχειρηματικών συμφερόντων και προώθησης αντεργατικών πρακτικών ως…θετικών για τους φοιτητές (τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα με το πρόσχημα της πρακτικής, η της «απόκτησης εμπειρίας»).

Το ίδιο ισχύει για την προκλητική προβολή επιχειρήσεων και εργοδοτών που πρωτοστατούν τα τελευταία χρόνια σε αντεργατικές πρακτικές (χαμηλούς μισθούς με τους οποίους οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες δεν βγάζουν ούτε το μήνα, εντατικοποίηση εργασίας που χτυπάει «κόκκινο»,επιθέσεις σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αγωνίζονται) ως «εργασιακούς παραδείσους».

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα «λύσει τα χέρια» σε όλα αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα έχει άμεσες συνέπειες τόσο στην μόρφωση των φοιτητών σε αυτές τις σχολές αλλά και για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θέλει να θεσμοθετήσει  πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τουλάχιστον 3 χρόνια φροντιστήρια για να μπορέσουν να μορφώσουν τα παιδιά τους. Από τη μία για τους πολλούς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ατελείωτες εξετάσεις για να έχουν τα παιδιά μας δικαίωμα στις σπουδές που ονειρεύονται και για όσους έχουν λεφτά Ελάχιστη Βάση Πληρωμής και πρόσβαση στα ΑΕΙ, στις σπουδές και στο μέλλον χωρίς εξετάσεις!

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου να στηρίξουν έμπρακτα, με τη συμμετοχή τους, τον αγώνα των μαθητών και των φοιτητών, για να αποτρέψουμε τα επιπλέον, μεγάλα, ταξικά εμπόδια που θέλει να βάλει η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παλεύουμε μαζί για να μην υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο τα πτυχία των σχολών και των παιδιών που σπουδάζουν τώρα και των ήδη εργαζομένων, κατ απαίτηση του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μέσα από την κατάργηση των συμβάσεων. Παλεύουμε για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο αγώνας των παιδιών μας είναι και δικός μας αγώνας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο και προειδοποιούμε ότι στην κλιμάκωση του αγώνα θα μας βρουν όλους μαζί απέναντι.

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΑΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμπορ/λων Δυτ. Αττικής: Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφου στην εταιρία ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Ρόδου: Εκλογές κρυφά από τους εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία