Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών: α μην απολυθούν οι συμβασιούχοι κτηνίατροι που εργάζονται στο Πρόγραμμα Οζώδους Δερματίτιδας

Δημοσιεύτηκε στις

Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι κτηνίατροι που εργάζονται στο Πρόγραμμα Οζώδους Δερματίτιδας

Σε Περιφερειακές Ενότητες όλης της χώρας εργάζονται από τον Σεπτέμβριο του 2020 αρχικά 27 κτηνίατροι (σήμερα περίπου 20) στο πρόγραμμα καταπολέμησης της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών. Οι κτηνίατροι αυτοί εργάζονται με ετήσιες συμβάσεις που έχουν ανανεωθεί ήδη δυο φορές ενώ η τελευταία παράταση λήγει στις 31-12-2023.

Πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπως έχει καταγραφεί είναι το πρόγραμμα να λήξει στις 31/12/23, με οκτάμηνη παράταση μόνο για κάποιες Περιφερειακές Ενότητες, όπου θα μετατραπεί σε πρόγραμμα επιτήρησης.

Δηλαδή, μετά από 3,5 χρόνια δουλειάς, 20 κτηνίατροι πετιούνται στο δρόμο και στέλνονται στην ανεργία, την ώρα που όλοι γνωρίζουν:

  • Ότι ενώ προσλήφθηκαν για το πρόγραμμα Οζώδους Δερματίτιδας οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών των κτηνιατρείων, έχουν επωμιστεί μεγάλο όγκο δουλειάς σε όλο το φάσμα του αντικειμένου (γραφειοκρατική δουλειά, άλλα προγράμματα εμβολιασμών κτλ).
  • Ότι θα δημιουργηθεί σημαντικό θέμα στην λειτουργία των ούτως ή άλλως τραγικά υποστελεχωμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών.

Απαιτούμε εφόσον το πρόγραμμα λήξει οι συνάδελφοι να απορροφηθούν σε άλλα προγράμματα όπου υπάρχουν πραγματικές και αυξανόμενες ανάγκες λόγω της συνεχούς εμφάνισης και νέων νοσημάτων (Αφρικανική Πανώλη, Ευλογιά κτλ). Να μην πραγματοποιηθεί καμιά απόλυση στο τέλος του έτους.

Καλούμε τους Περιφερειάρχες να πάρουν θέση άμεσα και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των ΙΔΟΧ κτηνιάτρων για μόνιμη και σταθερή δουλειά ιδιαίτερα σε ένα τομέα του οποίου τα μεγάλα προβλήματα αναγνωρίζουν όλοι.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...