Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων – Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας – 29/1 Σύνταγμα

0

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ

ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ

 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συμπορευτεί με φορείς και αγωνιστικές Ομοσπονδίες και Συλλόγους Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα και να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Γενάρη, στις 12 στο Σύνταγμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους φορείς, που στέκονται απέναντι στην αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικούμε μέτρα για να σταματήσουμε να είμαστε «αναλώσιμοι», για να ζούμε ζωή με δικαιώματα. Ενώνουμε τη φωνή μας και οργανώνουμε όλοι μαζί την αγωνιστική υποδοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην Αθήνα, εργατικά σωματεία και φορείς του Δήμου Πάτρας, ο Δήμος και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας  το Σάββατο 29 Γενάρη στις 12  στο Σύνταγμα. Χαιρετίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του ΕΚ της πόλης, που δεν αφορά μόνο την Πάτρα.

Αφορά όλους τους εργαζόμενους και φυσικά και τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συμμετέχουμε στην υποδοχή της αγωνιστικής αυτής πρωτοβουλίας στο Σύνταγμα. Η βαρβαρότητα των 100 νεκρών τη μέρα, των παγωμένων σπιτιών, της ακρίβειας και των νηστικών παιδιών δεν είναι το μέλλον μας. Καθήκον μας να παλέψουμε για το δίκιο μας και για τις ανθρώπινες ανάγκες μας.

  • Όχι στην κατάργηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών στους δασικούς υπαλλήλους.
  • Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μόνιμη δουλειά για όλους. Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. 
  • Χορήγηση των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, καμία περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Γενναία αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας, πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί. Επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΤΙΣ 12, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.