Ομοσπονδία Οικοδόμων : Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοτάξιο της LAMDA Development στο Ελληνικό

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο πολυδιαφημισμένο εργοτάξιο της LAMDA Development στο Ελληνικό, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας συνάδελφος οικοδόμος.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς συνιστά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα εις βάρος των εργαζομένων. Η επιβολή της 13ωρης εργασίας, που επικύρωσε με νόμο στη Βουλή η κυβέρνηση, είναι το έδαφος για να πολλαπλασιαστούν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Η μεγαλοεργοδοσία μετρά επιχειρηματικά σχέδια, μπίζνες και κερδοφορία και η εργατική τάξη σακατεμένους και σκοτωμένους εργαζόμενους. Αυτό είναι το «θαύμα» των επενδύσεων και της ανάπτυξης, που μπροστά στα κέρδη, η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν υπολογίζονται.

Το ωράριο εργασίας τεντώνεται, τα μέτρα ασφάλειας και υγείας γίνονται λάστιχο και προσαρμόζονται στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας. Οι μηχανισμοί ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι ανενεργοί αφενός λόγω έλλειψης προσωπικού και αφετέρου λόγω αντεργατικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να κάνει ό, τι θέλει, όπως θέλει, όποτε το θέλει.

Δουλειά συνεχόμενα, χωρίς ρεπό και ξεκούραση, με εξαντλητικά καθημερινά 12ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, για να πιαστούν τα χρονοδιαγράμματα. Καμιά ασφάλεια στην εργασία.

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Απάντηση σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα μπορούν να δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, με πλαίσιο πάλης που αντιστοιχεί στις ανάγκες τους.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας στηρίζει την απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων στο Ελληνικό για απεργιακή κινητοποίηση, την Τρίτη 9 Δεκέμβρη.

  • Καλούμε σε αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο Ελληνικό όλα τα συνδικάτα του κλάδου μας και συνολικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία στο εργοτάξιο του Ελληνικού όσο και στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία στις 10 Δεκέμβρη.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανεργατική Απεργία 25 Νοεμβρίου

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ...

Σπότ των Σωματείων Εργαζομένων στους Δήμους Αττικής

Τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή...

Εργατικό Κέντρο Σάμου – Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: Νέο ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες σε Σάμο και Λέσβο

Κάναν το Αιγαίο θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...