Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας – Σε δίκη ο ΓΓ της Ομοσπονδίας γιατί συμμετείχε σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο.

Σε δίκη ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων γιατί συμμετείχε σε κινητοποίηση έναντι σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει την προκλητική κλήτευση σε δίκη απέναντι στον Γενικό Γραμματέα της συνδικαλιστικής μας Οργάνωσης με την κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας .

Ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος  κατηγορείται  με το μισό ποινικό κώδικα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί συνολικά η εργατική τάξη ώστε να αποδεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι να τους αρπάζουν το βιος τους οι τραπεζίτες.

Πιο συγκεκριμένα με εφαρμογή του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί  «μέχρι κεραίας» και ενισχύει η κυβέρνηση της Ν.Δ ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας κατηγορείται ότι:

  • Διέπραξε δήθεν βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων έχοντας «καθοδηγητικό ρόλο» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πλειστηριασμό.
  • Ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιμετώπισε και κατατρόπωσε μια ολόκληρη διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην είσοδο του χώρου όπου γινόταν ο πλειστηριασμός και εισήλθε μέσα ακυρώνοντας την διαδικασία.
  • Προκάλεσε τον δήθεν τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πέμπτου που ένιωσε δύσπνοια από τα δακρυγόνα που έριχνε η Α-354 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν .
  • Άφησε δήθεν χωρίς κράνη, γλόμπς, μπερέδες την αστυνομική διμοιρία.
  • Ότι φώναζε από την ντουντούκα το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
  • Δήθεν έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και μπήκε μέσα στον χώρο διεξαγωγής του πλειστηριασμού

Στην πραγματικότητα με βάση το νομοθετικό οπλοστάσιο της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ο συνάδελφος μας κατηγορείται ως εγκληματίας και οι τραπεζίτες που αρπάζουν τους κόπους μιας ζωής παρουσιάζονται με «φωτοστέφανο» που με «νόμιμα» μέσα απλώνουν το χέρι τους στα σπίτια του εργατόκοσμου.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Τα πρωτοπόρα στελέχη του οικοδομικού κινήματος και όλων των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τον αγώνα, την διεκδίκηση με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες .

Όσο και αν θέλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα ώστε να ξεμπερδέψουν και με τους ενοχλητικούς αγώνες, δεν θα το καταφέρουν.

Οι αγώνες θα δυναμώσουν .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει μεγάλη ευθύνη για την αναβάθμιση της καταστολής απέναντι στα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι κατηγορίες που μας αποδίδουν ως «πρωτοπόρων, οργανωτών  και καθοδηγητών» είναι  για εμάς το ταξικό μας καθήκον.

Αυτοί θα κάνουν πλειστηριασμούς και τα στελέχη του εργατικού κινήματος θα οργανώνουν την πάλη του λαού.

Την ίδια ευθύνη έχει και ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το αντεργατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο που στρέφεται απέναντι στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους φέρει φαρδιά πλατιά και την δική του σφραγίδα.

Τα λόγια συμπόνιας, οι εξαγγελίες με ανεπαρκή μέτρα που είναι τα ίδια με όσα τα προηγούμενα χρόνια  έχουν εφαρμοστεί στο ζήτημα της στέγης έχοντας οδηγήσει χιλιάδες να χάνουν τα σπίτια τους, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος όταν σήμερα οι πλειστηριασμοί πολαπλασιάζονται και αναβαθμίζεται το περιεχόμενο της καταστολής και των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στο δίκιο του λαού.

Εμείς οι οικοδόμοι είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε τέτοιους αγωνιστές όπως ο συνάδερφος Βάλσαμος που πρωτοστατούν στην πάλη των εργαζομένων.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία των αγώνων του κλάδου μας και  προσπαθούμε να την τροφοδοτούμε με νέους αγώνες με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στον συνάδελφο Βάλσαμο.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλη την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα.

Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε την ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...