Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν συνάδελφο οικοδόμο στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Μαγούλας. Είναι το δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς μέσα σε δύο χρόνια. Ο συνάδελφος εκτελούσε οικοδομικές εργασίες σε ταράτσα κτιρίου των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και έπεσε από ύψος χάνοντας τη ζωή του. Το εξοργιστικό είναι ότι η εργοδοσία δεν σταμάτησε τις εργασίες στο εργοστάσιο, κυλούσαν όλα όπως τις προηγούμενες μέρες σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μόνο όταν διαπίστωσαν την παρουσία στο χώρο, αντιπροσωπείας συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας Τσιμέντων και του Συνδικάτου Μετάλλου, οχυρώθηκαν κλείνοντας την κεντρική πύλη για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα διακοπούν οι εργασίες.

Ντροπή και αίσχος.

Για την μεγαλοεργοδοσία η ζωή των εργαζόμενων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τα κέρδη είναι πάντα στο προσκήνιο. Μόνο τον περασμένο μήνα έχασαν τη ζωή τους σε χώρους δουλειάς 5 συνάδελφοι, τις τελευταίες δέκα μέρες ακόμη 2 οικοδόμοι.

Η εντατικοποίηση, τα ατέλειωτα ωράρια, τα μέτρα ασφάλειας που γίνονται λάστιχο με κριτήριο να γίνει γρήγορα και με μικρότερο κόστος η δουλειά, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε αρένες θανάτου.

Την ώρα που κάθε μέρα μετράμε νεκρούς, που μετράμε σακατεμένους είναι πρόκληση η Κυβέρνηση να προωθεί την 13ωρη εργασία. Σκοτώνονται εργάτες καθημερινά και οι κυβερνώντες κάνουν τα χατίρια των μεγαλοεργοδοτών που απαιτούν «σκλάβους» για να θησαυρίζουν.

Η Ομοσπονδία οικοδόμων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους του κλάδου να υπερασπιστούμε με τους αγώνες μας την ίδια μας τη ζωή. Δεν πρόκειται καμία εργοδοσία, καμία κυβέρνηση να μας λυπηθεί. Όσα έχουμε ανάγκη θα τα καταχτήσουμε με τους αγώνες μας.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Με κυβερνητική εντολή χτυπήθηκαν εργαζόμενοι και φοιτητές που κινητοποιούνταν στο χώρο που γινόταν η σύνοδος των πρυτάνεων

ΝΤΡΟΠΗ! Με κυβερνητική εντολή χτυπήθηκαν εργαζόμενοι και φοιτητές που κινητοποιούνταν στο χώρο που γινόταν η...