Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Το Χώμα Ατσάλι- 12 τραγούδια για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Χώμα Ατσάλι- 12 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, Στίχοι: Νίκος Θεοδωρόπουλος (απολυμένου εργαζομένου της ΛΑΡΚΟ) Μουσική – ερμηνεία – ενορχήστρωση: SUNO (AI)

https://ometallados.blogspot.com/2025/02/12-suno-ai.html

ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΤΣΑΛΙ – 12 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Στίχοι: Νίκος Θεοδωρόπουλος

Μουσική – ερμηνεία – ενορχήστρωση: SUNO (AI)

«Το χώμα ατσάλι» τιτλοφορούνται τα 12 τραγούδια για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Σε στίχους του Νίκου Θεοδωρόπουλου, απολυμένου, πρώην εργαζόμενου, συνδικαλιστή στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Αθήνας και μουσική, ερμηνεία, ενορχήστρωση SUNO.

Οι στίχοι των  τραγουδιών αποτυπώνουν ρεαλιστικά και εύγλωττα τις συνθήκες εργασίας, τον βαρύ φόρο αίματος των εργατών της ΛΑΡΚΟ, τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τις πολιτικές ευθύνες. Αλλά, παράλληλα, δείχνουν τη διάθεση των εργατών της ΛΑΡΚΟ να συνεχίσουν με όλους  τους τρόπους τον ηρωικό αγώνα που δίνουν.

Σημείωμα του στιχουργού:

“Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ με 12 τραγούδια την εταιρεία που υπηρέτησα για 35 χρόνια. Τα τραγούδια αυτά, είναι καινούργια και τα έγραψα μέσα σε 7 ημέρες. Η τεχνιτή νοημοσύνη συνεργάστηκε μαζί μου και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Τα τραγούδια ξεκίνησα να τα γράφω στις 23-01-2025 και ολοκληρώθηκαν εχθές 29-01-2025. Δημοσιεύονται σήμερα 30-01-2025.

Τα αφιερώνω στους συνάδελφους μου που υπηρετήσαμε μαζί αυτή τη βιομηχανία μέσα από αρκετά αντίξοες συνθήκες στο επιχειρησιακό πεδίο στο συνδικαλιστικό και στον πολιτικό.

Δυστυχώς η ΛΑΡΚΟ δεν άντεξε τις πολιτικές μεθοδεύσεις που την οδήγησαν στο οριστικό κλείσιμο και στην εκποίηση της.

Με ένα τραγούδι, το “Φόρος βαρύς” που περιλαμβάνεται σε αυτή τη συλλογή αποτείω τιμές στους 80 συναδέλφους μου που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Κουράγιο σε όλους τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ! “

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Πρώην εργαζόμενος ΛΑΡΚΟ

Στιχουργός

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Η τρομοκρατία απέναντι στην αγροτιά δεν θα περάσει

Η τρομοκρατία απέναντι στην αγροτιά δεν θα περάσει Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς: Για την εμπορευματοποίηση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 23 Οκτώβρη νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση και διακοπή θεραπειών στο κέντρο Ανάπτυξη

Οι εργοδότες, οι έμποροι της υγείας και της αποκατάστασης με τις πλάτες της κυβέρνησης...