Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Συμμετέχουμε στον αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ 11 Δεκέμβρη στο Υπ. Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023 12:00  ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

 «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια, μηχανές βάλτε τα μπροστά. Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους και τα επαγγέλματα της περιοχής μας, για να μην μαραζώσει ο τόπος μας.»

(από την ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ 5/12/2023).

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κλιμακώνουν το Αγώνα τους για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή,οργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:00 ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, για να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ,που εκχωρεί σε ημέτερους, την στρατηγική, εμβληματική δημόσια μεταλλευτική επιχείρηση, που ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκέμβρη 2023 απολύοντας όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Επίσης η ΟΜΕ συμμετέχει στην σύσκεψη – συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Σωματείου  την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα στις 10.30 πμ, με περιεχόμενο την  κλιμάκωση του αγώνα για την συντήρηση και επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων, την καταβολή του κλεμμένου μόχθου τους, αλλά και τον συντονισμό  κοινού αγώνα με τα δίκαια αιτήματα των άλλων εργαζομένων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών της ευρύτερη περιοχής.

Συνοπτικά και σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2023 απολύονται ανά ομάδες οι 60 περίπου εργαζόμενοι των εργολαβιών και στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η απαίτηση των εργαζομένων σε αυτή την φάση είναι: να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων μέχρι η ΛΑΡΚΟ να μεταβιβαστεί στον νέο ιδιοκτήτη και μέχρι τότε, με ευθύνη της κυβέρνησης να υπάρξει διάλογος μεταξύ εργαζομένων και νέου ιδιοκτήτη και υλοποίηση σχεδίου συντήρησης – προετοιμασίας επαναλειτουργίας.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους, που δεκαετίες τώρα βγάζουν το μετάλλευμα μέσα από τα σπλάχνα της γης, αφήνοντας τον ιδρώτα και το αίμα τους μέσα στις στοές.

Η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της Χώρας η ΛΑΡΚΟ, εδώ και μισό αιώνα αποτελεί οικονομικό πνεύμονα όχι μόνο για τις περιοχές που δραστηριοποιείται, αλλά και για την Εθνική οικονομία!

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα ο μαρασμός των περιοχών γύρω από αυτή.
  • Να μην υπάρξει κανένας άνεργος από 1/1/2024.
  • Να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου.
  • Να επιστρέψει τον κλεμμένο μόχθο μας.
  • Να επαναφέρει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.
  • Να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας με όλους τους εργαζόμενους στην εργασία και συγκροτημένα δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...