Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Συμμετέχουμε στην σύσκεψη συνδικάτων τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣYΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔIΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ και ΣΩΜΑΤΕΙΏΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30 μμ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 – Αθήνα)

Δεν θα ανεχθούμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που νομοθετεί για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα.Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε την δράση μας στον τον αγώνα για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους τους εργαζόμενους Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από επιχειρήσεις που απολύθηκαν
  • Ενίσχυσηπροσωπικού στο ΙΓΜΕ για να μην διαλυθεί βιολογικά
  • Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας για όλους του εργαζόμενους

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Για την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στις 18 Δεκεμβρίου

Τη  Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου  η  Ομοσπονδία Φαρμάκου, και το συνδικάτο Φαρμάκου – καλλυντικού  Αττικής...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδεία αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στην εταιρεία «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες» στη Φωκίδα

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες» στη Φωκίδα πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας...