Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης του ΣΕΜΛΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

0
image_pdfimage_print

Η Ο.Μ.Ε. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΗΡΥΣΣΕΙ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑ  ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Λ.Α. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/8/2021

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, κήρυξε για αύριο 3/8/2021 απεργιακή κινητοποίηση για την συνδικαλιστική δίωξη με την μορφή της απόλυσης του Προέδρου του και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε., απόλυση που με προσχηματικό τρόπο πραγματοποίησε η εταιρεία EDILMAC.

Η απόλυση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή από την Ο.Μ.Ε., η οποία θεωρεί την απόλυση συνδικαλιστική δίωξη στα πλαίσια του πρόσφατου αντεργατικού νομοθετήματος.

Η Ο.Μ.Ε. θεωρεί ότι η εταιρεία έχει ως στόχο την φίμωση των εργαζομένων της μέσω της προσπάθειας εκφοβισμού που στοχεύει στον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων.

Στον στόχο αυτό της εταιρείας αρωγός είναι το αντεργατικό νομοθέτημα που διευκολύνει την εκάστοτε εργοδοσία να εκκαθαρίζει το προσωπικό της από «ενοχλητικούς» εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η ΟΜΕ θεωρεί ότι η συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου του ΣΕΜΛΑ και μέλους του Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. είναι οργανωμένη και στοχευμένη στο πιο δραστήριο μέλος των εργαζομένων στην εταιρεία, με σκοπό να δοκιμάσει τα ανακλαστικά των εργαζομένων για μελλοντική γενικευμένη δίωξη και εκφοβισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. δεν θα κάνει ανεκτή καμία δίωξη στα μέλη του και θα παραστεί στο υπουργείο εργασίας για να ζητήσει την παρέμβαση του  ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου. Η επίθεση στο Σ.Ε.Μ.Λ.Α. είναι η αρχή της κλιμάκωσης της επίθεσης όχι μόνο σε όλους τους μεταλλωρύχους αλλά, συνολικά στην εργατική τάξη. Για αυτό και η απάντηση δεν θα είναι μόνο από το τοπικό Σωματείο. Θα είναι από το σύνολο της εργατιάς. Τα ψηφίσματα συμπαράστασης καθημερινά αυξάνουν και έρχονται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας ενώ παράλληλα και μετά από  παρέμβαση πολιτικών κομμάτων με το θέμα της απόλυσης θα ασχοληθεί και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

Δεν θα «συμβιβαστούμε» και δεν θα υποχωρήσουμε αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί!

Θα κλιμακώσουμε του Αγώνες μας μέχρι επιβληθεί η Συνδικαλιστική νομιμότητα.

Καμία έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας στις στοές.

Οι μεταλλωρύχοι δεν θα υποχωρήσουν.

Στηρίζουμε με το αίμα μας την κερδοφορία των μεταλλευτικών επιχειρήσεων.

Δεν θα δεχθούμε την δίωξη του συναδέλφου επειδή εγκαλεί την εταιρεία για την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων.

ΩΣ ΕΔΩ!

Καλούμε όλα τα Σωματεία στα μεταλλεία Χαλκιδικής να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/8/2021.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους όλων των Σωματείων των Μεταλλείων Χαλκιδικής να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 12:30 την ίδια μέρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.ΛΑ. ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Μ.Ε.)

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Share.

Comments are closed.