Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Πρόσκληση για Επιστημονική Ημερίδα στις 23 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ σε συνεργασία με επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς έρευνας και εκμετάλλευσης του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, συνδιοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο:

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Σας προσκαλούμε στην Επιστημονική Ημερίδα που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών, Ακαδημίας 18, την Πέμπτη, 23.05.2024 και ώρα  09.00-15.00

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η ΛΑΡΚΟ, μια στρατηγικής σημασίας μεταλλευτική δημόσια επιχείρηση, οδηγήθηκε από την κυβέρνηση στην πλήρη απαξίωση και τελικά στο κλείσιμο της, απολύοντας όλους τους εξειδικευμένους εργαζόμενους της, σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτηση των προϊόντων όπως σιδηρονικελίου, νικελίου, κοβαλτίου και σπανίων γαιών αυξάνεται αλματωδώς. Οι εργαζόμενοι στην Έρευνα και Παραγωγή, στον τομέα των ορυκτών πρώτων υλών, με πλήρη συναίσθηση του ρόλου και της δυνατότητας συμβολής τους στην ανάπτυξη του τόπου, παίρνουν την πρωτοβουλία μέσω των  συλλογικών τους φορέων να επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των ερευνητικών και παραγωγικών φορέων, που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Τόσο η αυξημένη διεθνώς ζήτηση πρώτων υλών όσο και η ελλειμματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πρώτες ύλες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την εντατικοποίηση της Έρευνας για τον εντοπισμό, αξιολόγηση και αξιοποίηση Ορυκτών Πόρων καθώς και την διαχείριση των υπαρχόντων μεταλλευτικών αποθεμάτων.

Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση μιας ανάπτυξης, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως είναι ο Ορυκτός της Πλούτος και το πλούσιο ποικιλόμορφο περιβάλλον της, για την αξιοποίηση και διαχείρισή τους προς όφελος του λαού. Μιας ανάπτυξης στην οποία οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς καλούνται και πρέπει να παίξουν ουσιαστικό ρόλο.

Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Ημερίδα και να συμβάλλετε με τον προβληματισμό σας στον διάλογο που θα επακολουθήσει.

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Από ΟΜΕ: Κωνσταντίνος Σαμαράς,

Από Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Κωνσταντίνος Κοντοδήμος,  Δημήτρης Κοιλάκος,

Από Σωματείο ΛΑΡΚΟ: Δημήτρης Παπαϊωάννου,

Από Ε.Σ.Τ.Υ.: Συρνιώτης Χαράλαμπος (Χάρης)

Συνδιοργανωτές  της Ημερίδας:

ΟΜΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Συνδικάτο ΙΓΜΕ,

Σωματεία ΛΑΡΚΟ

Ε.Σ.Τ.Υ. (ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ)

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...