Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Παρέμβαση στο Υπ. Εργασίας για την ανάκληση της απόλυσης του Προέδρου του ΣΕΜΛΑ

0
image_pdfimage_print

Η Ο.Μ.Ε. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Λ.Α. ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε σήμερα 3.8.2021, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων και Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ) και μέλους του ΔΣ της ΟΜΕ, από την εταιρεία «Edilmac» που δραστηριοποιείται εργολαβικά στα μεταλλεία Χαλκιδικής της «Ελληνικός Χρυσός».

Λόγω απουσίας του υπουργού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ αφού ενημέρωσαν λεπτομερώς τον Γ. Δντή, τον πληροφόρησαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από το αίτημα για ανάκληση της απόλυσης και ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους ώστε να παρέμβει πολιτικά για την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης και την ανάκληση της εκδικητικής, αντισυνδικαλιστικής και παράνομης απόλυσης.

Ο Γ. Δντής δεσμεύτηκε να παρέμβει στον Υπουργό για τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης εντός της τρέχουσας εβδομάδος.

Η ΟΜΕ αποδέχθηκε την δέσμευση και αναμένει την άμεση υλοποίηση αυτής.

Στην συνάντηση  παραβρέθηκαν, ο κ. Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κ. Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αμφότεροι μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ , ο Νίκος Φωτόπουλος ως μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ από την παράταξη   ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ καθώς και συνδικαλιστές από  αλληλέγγυα συνδικάτα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το ΣΕΜΛΑ πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του μεταλλείου Ολυμπιάδας στις 12.30 το μεσημέρι, που κήρυξαν ταυτόχρονα το Συνδικάτο και η ΟΜΕ.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής πάνω από 100 συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν τη νέα επίθεση της εργοδοσίας της «Edilmac» στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων (ΣΕΜΛΑ) Βορείου Ελλάδος και τον πρόεδρό του, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Εργατικό Κίνημα παραμένει σε αγωνιστική επιφυλακή σε συνθήκες παντός καιρού και δεν επηρεάζεται ούτε αιφνιδιάζεται από την επίθεση των εργοδοτών που πατάνε στο αντεργατικό έκτρωμα που ψήφισε τον Ιούνη η κυβέρνηση της ΝΔ.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.ΛΑ. ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Μ.Ε.)

 

Share.

Comments are closed.