Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟ-ΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση δεν «άντεξε» την Νίκη των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ που πέτυχαν άλλη μια ΝΙΚΗ στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 18 Ιούνη, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι:μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία παραμένουν στην εργασία τους!

Ψηφίστηκε χθες αργά το βράδυ από την Κυβέρνηση με ψήφους 159 υπερ και 138 κατά η κατάπτυστη ντρο-πολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, οδηγώντας στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν χωρίς καμία «διαρροή» την τροπολογία έκτρωμα και φυσικά και όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έχουν εκλεγεί στους 5 νομούς που αφορούν την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, δείχνοντας ασέβεια προς τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους αλλά και την τοπική κοινωνία.

Κόντρα σε αυτή την προκλητική και ύπουλη επίθεση της κυβέρνησης χθες όλο το Εργατικό Κίνημα σε όλη τη Χώρα διαδήλωσε ή απέργησε υπέρ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ! Στην Αθήνα η διαδήλωση διήρκησε σχεδόν 14 ώρες έξω από τη Βουλή σε μια μεγάλη σε όγκο αλλά και διάρκεια συγκέντρωση με τους εργαζόμενους των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, όπου ουσιαστικά «κουρέλιασαν» την κατάπτυστη τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει «λουκέτο» στην επιχείρηση και να τους πετάξει στην ανεργία.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε (όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ πριν τις Ευρωεκλογές) καμία δικαστική απόφαση της δικαιοσύνης.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι η τροπολογία θα μείνει στα χαρτιά,

«Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!»

Η σθεναρή απάντηση του κινήματος μετατρέπει την τροπολογία σε κουρελόχαρτο!

Η ΟΜΕ θα στηρίξει τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ σε όλες τις συγκρουσιακές δράσεις για να μην εφαρμοστεί η τροπολογία.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Συνεχίζουμε αποφασιστικά για να μη μείνει κανένας ναυτεργάτης απλήρωτος

Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΤΟ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ» ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ  Οι ναυτεργάτες του...

Σωματείο Εργαζ. Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Απεργία 12 Ιούνη

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Aνακοίνωση για την εταιρία VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ

Συνάδελφοι – ισσες Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μαζί με την σωματειακή επιτροπή πήρε την πρωτοβουλία...