Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις συνδικαλιστών !

0

Απαιτούμε την ανάκληση όλων των απολύσεων Συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκαν από την εργοδοσία προκειμένου να επιβληθεί «σιγή ιχθύος» στο εργατικό κίνημα, ώστε να εφαρμοστεί στο σύνολό της όλη η αντεργατική νομοθεσία και οι  διατάξεις που ψήφισαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, ολοκληρώνοντας το έγκλημά τους με το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη 4808/21.

Χαρακτηριστική είναι η απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου ΣΕΜΛΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ από την εταιρεία ‘Edilmac’, που αποτελεί την πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον εν λόγω νόμο. Απόλυση εμβληματική που δείχνει πως κυβέρνηση και εργοδοσία βαδίζουν χέρι-χέρι για να μειώσουν έως την πλήρη εξάλειψη τους τα εργασιακά δικαιώματα.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους απολυμένους συναδέλφους και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές απολύσεις και να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Στηρίζουμε, Συμμετέχουμε και Καλούμε Σωματεία και εργαζομένους να συμμετάσχουν:

  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 11:00, στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης ενάντια στις συνδικαλιστικές απολύσεις.
  • Στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 08:30, έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη ενάντια στην πρώτη απόλυση συνδικαλιστή του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. με τον νόμο Χατζηδάκη.

Επισυνάπτεται το Δ.Τ. 13-01-2022 του ΣΕΜΛΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ 

 Οι εταιρείες στα μεταλλεία θέλουν να απαλλαχτούν από οποιαδήποτε φωνή διεκδικεί αυξήσεις και καλύτερους όρους εργασίας για τους μεταλλωρύχους ώστε να μπορούν πλέον ανενόχλητοι να «κόβουν» εργατικές κατακτήσεις, να μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των μεταλλωρύχων, να συνεχίζουν να μην λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα Υγείας & Ασφάλειας για την προστασία των μεταλλωρύχων και να διατηρούν την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Στην προσπάθεια των εταιρειών στα μεταλλεία να επιβάλλουν «σιγή ιχθύος», χαρακτηριστική είναι η απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου μας από την εταιρεία ‘Edilmac’, που αποτελεί την πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη 4808/21. Απόλυση που δείχνει πως κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν κοινό στόχο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση στους εργαζόμενους και να μειώσουν συνολικά τα δικαιώματα τους.

Χαρακτηριστικό της στόχευσης τους, είναι το πογκρόμ συνδικαλιστικών απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με αρχή το Συνδικάτο μας, ακολούθησαν απολύσεις συνδικαλιστών στο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στην “Praktiker”, στο σωματείο εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ, στο σωματείο Οδηγών και Προσωπικού ΚΤΕΛ Ζακύνθου, στο σωματείο εργαζομένων στα ‘Πετρέλαια Καβάλας’ που εκεί η εργοδοσία απαγίωσε τον αυταρχισμό της προχωρώντας στην απόλυση όλου του Δ.Σ. του σωματείου.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους απολυμένους συναδέλφους και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εργατικά σωματεία να συμμετέχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να παρθούν πίσω όλες οι συνδικαλιστικές απολύσεις και να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις, εργαζόμενων που μάχονται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων:

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Καλούμε:

  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 11:00, στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης ενάντια στις συνδικαλιστικές απολύσεις.
  • Στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 08:30, έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη ενάντια στην πρώτη απόλυση συνδικαλιστή του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. με τον νόμο Χατζηδάκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.