Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Μαχητική η στάση των εργαζομένων στην ΙΜΕΡΥΣ

Δημοσιεύτηκε στις

ΜΑΧΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 25/5/2023

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 25 Μάη η δίωρη στάση των εργαζομένων στην εταιρεία «IMERYS» στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενου συναδέλφου τους, που απολύθηκε μετά από 16 χρόνια χωρίς κάποιο αιτιολογικό.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν τρεις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, στο κεντρικό εργοτάξιο της «IMERYS» στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Άμφισσας – Λαμίας, στο μηχανουργείο και στην ΙΤΕΑ.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τον Δημήτρη Μπάτη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), τον Βάλσαμο Συρίγο μέλος στο ΔΣ της ΓΣΣΕ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας Ειρήνη Καραχάλιου, οι οποίοι σε παρεμβάσεις τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα για την επαναπρόσληψη του απολυμένου, αλλά και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για άμεση στελέχωση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και πλήρη εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις στοές.

Απολύουν συνάδελφο με προσχηματική αφορμή ώστε να αποσείσουν τις ευθύνες τους στην εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων μέσα στις στοές. Προσπαθούν με εξιλαστήριο θύμα το συνάδελφο να του φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες, χρησιμοποιώντας πρακτικές εκφοβισμού με σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών των μεταλλειοκτητών σε βάρος της υγείας και σε πολλές περιπτώσεις της ζωής των εργαζομένων.

Η ΙΜΕΡΥΣ έχει τεράστιες ευθύνες για τα επανειλημμένα ατυχήματα, τα παραλίγο ατυχήματα αλλά και το δυστύχημα τον Οκτώβρη του 2022.

Τα εργατικά σωματεία της ΙΜΕΡΥΣ και η ΟΜΕ αναδεικνύουμε συνεχώς τον αυταρχισμό της εργοδοσίας με σύμμαχο τον νόμο Χατζηδάκη. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, έχει λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να απολύει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, έχουν διαλύσει την Επιθεώρηση Μεταλλείων, με αποτέλεσμα να γίνονται έλεγχοι μόνο αν υπάρχει νεκρός σε μεταλλείο.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και με την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας θα επαναφέρουμε τον συνάδελφο στη δουλειά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΏΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών: Κάλεσμα έναρξης διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Mεταξύ των Ενώσεων μας, υπάρχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, οι...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote -Evalue Αττικής: Για την απόλυση συναδέλφισσας στο κτίριο του Μοσχάτου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Εκτός από τα μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ένταση της...

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις !

ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!! Εχθές το...