Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της εργοδοσίας “EDILMAC” & Ελληνικού Χρυσού ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ καταγγέλλει τον εργοδοτικό κυνισμό της εταιρείας ΕDILMAC (η οποία, εν μια νυκτί έσπασε την σύμβαση με την αναθέτουσα εταιρεία και πετάει στο δρόμο 91 εργαζομένους θέτοντας θέμα επιβίωσης 91 οικογενειών), η εταιρεία την επομένη της πρώτης συνάντησης για την διαβούλευση, με την επιτροπή των εργαζομένων και την ΟΜΕ, προχώρησε μονομερώς, να καλεί μεμονωμένα τους εργαζόμενους για να τους απολύσει μια ώρααρχύτερα, πριν ολοκληρωθεί η όποια διαβούλευση. Τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» και αποτελούν γνωστή πρακτική των εργοδοτών για να διασπάσουν τους εργαζόμενους.

Εμφανής στόχος είναι αποδυνάμωση του αρραγούςμετώπου που έχουν οι εργαζόμενοι το σωματείο τους και η  ΟΜΕ.

Ο σκοπός είναι να τους ξεφορτωθεί χωρίς να έχει την «πίεση» της καλύτερης δυνατής αποζημίωσης  τους.Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε και την εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (η οποία και είναι η κύρια υπεύθυνη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί) η οποία συνεχίζει να «νίπτει τας χείρας της, αρνούμενη να παραβρεθεί τόσο στην διαβούλευση όσο και να συναντήσει τους εκπροσώπους του Συνδικάτου, παρότι οι εργαζόμενοι την έχουν καλέσει επίσημα (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο).

Χαιρετίζουμε το Σωματείο που κρατάει σθεναρή στάση και λειτουργεί συλλογικά με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των συνελεύσεωνοι οποίες συνεχίζονται.

Το θέμα ήδη έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις με κοινοβουλευτική διαδικασία κομμάτων. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας με τη στάση τους καλύπτουν την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ και είναι συνένοχοι για το γεγονός ότι τόσος κόσμος «πετιέται στο δρόμο». Ο κοινόςαγώνας με το Σωματείο θα δοθεί μέχρι τέλους σε όλα τα επίπεδα!

Υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας. Η χρηματοδότηση που έλαβε είναι η απόδειξη για την ευρωστία της. Οι τιμές των μετάλλων που εξορύσσονται στα μεταλλεία Κασσάνδρας είναι στα ύψη. Είναι ανήκουστο ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σε μία τόσο πολυδιαφημισμένη επένδυση (που θα άνοιγε 3000 και πλέον θέσεις εργασίας), 90 και πλέον εργαζόμενοι να χάνουν τη δουλειά τους.

Το αίτημα των εργαζόμενων είναι απόλυτα δίκαιο και πρέπει να στηριχθεί από τους πάντες:

  • Απορρόφηση των απολυμένων της ‘Edilmac’ από την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’

Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου μας, το σύνολο του Εργατικού Κινήματος,τουςκοινωνικούςφορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκησηνα στηρίξουν τον Αγώνα των συναδέλφων απολυμένων Μεταλλωρύχων για να απορροφηθούν από την εκμεταλλεύτρια εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’.

Καλούμε τα Μ.Μ.Ε να προβάλουν τον αγώνα μας

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...