Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Επιστολή προς Υπουργό Εργασίας για τους απολυμένους μεταλλωρύχους από την εταιρεία EDILMAC

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριε Υπουργέ,

τον Σεπτέμβρη του 2022 απολύθηκαν 92 εργαζόμενοι – Μεταλλωρύχοι, από την εργολάβο εταιρεία EDILMAC, επειδή «έσπασε» ξαφνικά η σύμβαση που είχε για συγκεκριμένο έργο εξόρυξης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, συμφερόντων της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Έκτοτε είχαμε συναντήσεις με τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας και Ενέργειας, αλλά και με εσάς τον ίδιο μέσα στην Βουλή στις 16/11/2022, όπου λάβαμε σαφείς δημόσιες υποσχέσεις για παρέμβαση στην Ελληνικός Χρυσός, προκειμένου να επανέλθουν οι συνάδελφοί μας στην εργασία τους και να επαναπροσληφθούν στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. η οποία και συνεχίζει την εν λόγω δραστηριότητα. Επιπροσθέτως η εργολάβος εταιρεία EDfLMAC δραστηριοποιείται εκ νέου στα μεταλλεία Κασσάνδρας ως εργολάβος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Μέχρι στιγμής οι υποσχέσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν.

Εκτιμούμε ότι μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατό, μαζί με τους εκπροσώπους του Σωματείου τους, θα μπορούσαμε να συνεκτιμήσουμε τους τρόπους εκείνους όπου θα ήταν δυνατή η παρέμβασή σας, προκειμένου να επαναπροσληφθούν στην εργοδότρια εταιρεία για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις εργασιακές τους υπηρεσίες, στην εξορυκτική διαδικασία, την στιγμή που οι Μεταλλωρύχοι αυτοί είναι απόλυτα εξειδικευμένοι με πολυετή εμπειρία σε Μεταλλεία, σε δύσκολες συνθήκες στην υπόγεια εξόρυξη.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για τους απεργούς πείνας και τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Για πάνω από μια δεκαετία, στα κτίρια των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας ζουν 400...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην γίνουν άλλες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Τύπου και  Χάρτου καταγγέλλει τις απολύσεις που έγιναν στην εταιρεία Veridos...

Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Ανακοίνωση για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΔΕΔΔΗΕ

ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ! ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...