Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών

Δημοσιεύτηκε στις

Ο αγώνας των αγροτών που Ενωτικά και Συντονισμένα δίνουν Πανελλαδικά για την επιβίωση τους είναι δίκαιος και απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα τα αιτήματά τους προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν όχι μόνο για την δική τους επιβίωση, αλλά και την επιβίωση όλων μας με Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα!

Ο πρωτογενής τομέας στην χώρα βαίνει προς εξαφάνιση, με την Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική και ειδικότερα με την υλοποίηση της από την κυβέρνηση, να προκρίνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της παραγωγής, διακίνησης και πώλησης αγροτικών προϊόντων. Η δημιουργία μονοπωλίων σε οικονομικούς κλάδους και η χειραγώγηση της αγοράς για την κλοπή του εισοδήματος του λαού είναι το όνειρο κάθε κεφαλαιοκράτη.

Αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων και αγροτών, είναι οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές, καθώς και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα. Αυτοί που αγοράζουν τσάμπα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!

Είναι οι κοινοί μας αντίπαλοι. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας ωθούν να  μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες μας!

Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι!!!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων και εμείς φθηνά τρόφιμα.

 Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγο των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή ως ένα ακόμη κόστος, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και τη περιουσία του λαού.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με τους αγρότες με το σύνθημα που μας ενώνει όλους:

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! 

Καλούμε όλα τα σωματεία μας Πανελλαδικά, να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στον αγώνα των αγροτών.

Τη μέρα που θα κατέβουν στην Αθήνα να τους υποδεχτούμε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα στη κυβέρνηση και τους ομίλους της .

 ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...