Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της εργοδοσίας, που ήθελε να επιβάλλει την 12ωρη – 4ήμερη εργασία και κατάργηση των αργιών, με 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο, που υποκρύπτει και δεκάδες απολύσεις, όμως από τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!!!

Το 8ωρο κατοχυρώθηκε!!!!

Στη χθεσινή συνάντηση, οι εκπρόσωποι της «Ελληνικός Χρυσός» πήραν πίσω την πρόταση για 12ωρη, 4ήμερη εργασία, αποδεχόμενοι ότι η κατάργηση του 8ωρου δεν πρόκειται να περάσει. Όμως «επιμένουν» στην κατάργηση των επίσημων αργιών κυρίως για τις εγκαταστάσεις με το «πλυντήριο» στην Ολυμπιάδα, φτάνοντας να συζητάνε λειτουργία με εργολάβους, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό συνεπάγεται κίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία και επιπλέον υποκρύπτει απολύσεις.

Η ανακοίνωση, έγινε από τα προεδρεία των επιχειρησιακών σωματείων στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Εκεί δόθηκε και το σύνθημα για κλιμάκωση του αγώνα με στόχο την υπογραφή νέας ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν πλέον σε 48ωρες απεργίες τις επόμενες μέρες, και συνεχίζουν αποφασισμένοι μέχρι να νικήσουν!

Η νέα μεγάλη νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, μας δίνουν αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για να καταργηθούν στην πράξη όλοι  οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, όπως αυτοί των Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για το ξήλωμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου, και μπορούν να τσακιστούν από τους αγώνες των εργαζομένων.

Στην σημερινή απεργία των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ήταν κοντά τους ο Πάρης Φιλιππούδης μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ. Την περασμένη Παρασκευή μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της ΟΜΕ Δημήτρης Μπάτης όπου χαιρέτισε με σεβασμό τον τίμιο Αγώνα τους!

Η ΟΜΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αγώνα των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής σε όλες τις δράσεις και αποφάσεις που θα πάρουν τα σωματεία!

Καλούμε την ΓΣΕΕ, καθώς και όλο το εργατικό κίνημα, να στηρίξει τους Μεταλλωρύχους Χαλκιδικής στους αγώνες τους για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...