Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργό Εργασίας

0
image_pdfimage_print

Κύριε Υπουργέ,

αιτούμαστε άμεση συνάντηση μαζί σας την Τρίτη 03.08.2021 προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε καινα εκφράσουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την εκδικητική, αυθαίρετη και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας Προέδρου Σωματείου και μέλους του ΔΣ της ΟΜΕ, από την εταιρεία “Edilmac”που δραστηριοποιείται εργολαβικά στα μεταλλεία Χαλκιδικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, καθώς και να ζητήσουμε την παρέμβασή σας για την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης ενέργειας.

Η παραπάνω εταιρεία που προχώρησε στις 28.07.2021, παράνομα και καταχρηστικά στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Λ.Α.) και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε.) με την απαράδεκτη πρόφαση της μη τήρησης των υποχρεώσεών του ως τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας.

Είναι ταυτόχρονα μια προκλητική κίνηση της εταιρείας απέναντι στο Συνδικάτο και τον Πρόεδρο του που παλεύουν καθημερινά για την τήρηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο έργο, ενάντια στη κερδοφόρα λογική της εταιρείας που βλέπει σαν κόστος οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της ζωής και υγείας των εργαζομένων.

Οι Συνδικαλιστές ορθά προστατεύονται με νόμο από τις απολύσεις, ειδικά όταν ασκούν τα καθήκοντα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μισθολογικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων και ιδιαίτερα για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Η ΟΜΕ θεωρεί ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ την ενέργεια της εταιρείας EDILMAC και την καλεί έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει την εκδικητική απόλυση του Συνδικαλιστή Συναδέλφου μας.

Επειδή μέχρι αυτή τη στιγμή παρ’ όλες τις προσπάθειές μας η εταιρεία εμμένει στην απόφαση της, σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά οι Δημοκρατικοί και Συνδικαλιστικοί θεσμοί.

Στα πλαίσια αυτά, την Τρίτη 3.8.2021 εκλεγμένοι συνάδελφοι στο Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. θα έρθουν στο Υπουργείο Εργασίας στις 10:00 π.μ. και λόγω του επείγοντος θα επιδιώξουν για μια σύντομη συνάντηση μαζί σας, προκείμενου να σας ενημερώσουμε.

Ελπίζουμε ότι με τον θεσμικό σας ρόλο να πάρετε θετική θέση στο αίτημα μας και να παρέμβετε άμεσα για να ανακληθεί η παράνομη και αντισυνδικαλιστική απόλυση του συναδέλφου μας.

Share.

Comments are closed.